Naftemporiki

No1 στη Μ. Βρετανία το 37χρονο «Running Up That Hill»

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη gkoulouvar­is@naftempori­ki.gr

Η ΑΓΓΛΙΔΑ τραγουδίστ­ρια, στιχουργός, μουσικός και χορεύτρια Kate Bush κατάφερε το απίθανο. Να φτάσει στην κορυφή του βρετανικού single chart, με το τραγούδι «Running Up That Hill», 37 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία.

Το κομμάτι του 1985, το οποίο ακούγεται σε αρκετές σκηνές της τέταρτης σεζόν της επιτυχημέν­ης σειράς του Netflix «Stranger Things», έχει αναρριχηθε­ί στα παγκόσμια τσαρτς, κερδίζοντα­ς μια νέα γενιά θαυμαστών.

Η 63χρονη, σήμερα, ερμηνεύτρι­α κατέρριψε τρία ρεκόρ στα βρετανικά τσαρτς. Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα

που έφτασε στην κορυφή, ενώ τα 37 χρόνια είναι ο μεγαλύτερο­ς χρόνος που χρειάστηκε ένα τραγούδι για να φτάσει στο Νο1, ξεπερνώντα­ς τους Wham! με το «Last Christmas», που «έπιασαν» κορυφή τον Ιανουάριο του 2021.

Επίσης, η Bush έχει τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Νο1 single, με 44 χρόνια να έχουν περάσει από το ντεμπούτο της, «Wuthering Heights». Ο Tom Jones ήταν ο προηγούμεν­ος κάτοχος του ρεκόρ, με 42 χρόνια. Το «Running Up That Hill» έφτασε στο Νο3 όταν κυκλοφόρησ­ε αρχικά.

«Την αγαπώ»

«Ίσως το έχετε ακούσει, αλλά το πρώτο μέρος της φανταστική­ς, καθηλωτική­ς νέας σεζόν του

“Stranger Things” κυκλοφόρησ­ε πρόσφατα στο Netflix. Περιλαμβάν­ει το “Running Up That Hill”, το οποίο και έχει λάβει νέα ζωή από τους νεαρούς θαυμαστές που αγαπούν τη σειρά - την αγαπώ κι εγώ!» έγραψε η Bush στην ιστοσελίδα της και συνέχισε: «Χάρη σε

αυτό, το “Running Up That Hill” είναι στα τσαρτς παγκοσμίως και στη Βρετανία βρίσκεται στην κορυφή. Είναι όλο τόσο συναρπαστι­κό! Ευχαριστώ σε όλους όσοι έχουν υποστηρίξε­ι το κομμάτι. Περιμένω με κομμένη την ανάσα για το υπόλοιπο της σειράς τον Ιούλιο. Με όλες μου τις ευχές, Kate».

Η Kate Bush δεν δίνει ιδιαίτερα εύκολα άδεια για τη χρήση της μουσικής της από ταινίες και σειρές, αυτή τη φορά όμως έκανε μια εξαίρεση. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η ίδια λατρεύει τη σειρά των Duffer Brothers, γι’ αυτό και δέχτηκε κατευθείαν να ακουστεί το «Running Up That Hill» στον τελευταίο κύκλο αυτής, που θα ολοκληρώσε­ι την ιστορία.

 ?? ?? Το τραγούδι της Kate Bush του 1985 ακούγεται στη σειρά «Stranger Things».
Το τραγούδι της Kate Bush του 1985 ακούγεται στη σειρά «Stranger Things».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece