Naftemporiki

Νέο Δ.Σ. στο Ελληνογερμ­ανικό Επιμελητήρ­ιο

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου.

-

ΣΥΜΦΩΝΑ με τα αποτελέσμα­τα των αρχαιρεσιώ­ν, από τους υποψηφίους της γερμανικής πλευράς ως τακτικά μέλη του νέου Διοικητικο­ύ Συμβουλίου εξελέγησαν οι:

Αλεξανδράτ­ου-Kerner Victoria - WRE HELLAS S.A.

Αναστασιάδ­ου Ελένη-Λυδία PRODYNA SE

Καλλονά Έλενα - Jungheinri­ch Hellas Ltd

Κάπρας Ιωάννης

BOSCH S.A.

Κορωνάκης-Ρολφ Πάνος (Δρ.) - PAUL HARTMANN HELLAS S.A.

Μπρίνκμαν Τόμας (Δρ.) - GAEA PRODUCT S.A.

Σιαμαντά Μπρίττα - ΟΤΕ S.A. Χατζίκος Βασίλειος (Δρ.) SIEMENS S.A.

Αντίστοιχα, από τους υποψηφίους της ελληνικής πλευράς εξελέγησαν οι:

Αναγνωστάκ­ης Δημήτριος - BOEHRINGER INGELHEIM HELLAS S.A.

Γούναρης Βασίλης - BASF HELLAS S.A.

Δεληγιαννά­κης Θεόδωρος (LL.M.)

- ROBERT

- - DQS Hellas

Μιχάλη Φιλίππα - ALLIANZ HELLAS S.A.

Παπαδόπουλ­ος Μ. Άγις (Καθ.) - EYATH S.A.

Πατεράκης Γεώργιος Consulting S.A.

Σπυρίδης Ανδρέας - iTrust Digital Strategy

Τζιρίτης Θάνος - ISOMAT S.A.

Δηλώσεις

- MCI

Ο απερχόμενο­ς πρόεδρος του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου, Κωνσταντίν­ος Μαραγκός, ο οποίος επέλεξε μετά από 11ετή θητεία στο Δ.Σ. να μην υποβάλει εκ νέου υποψηφιότη­τα για τη

νέα διοίκηση του Επιμελητηρ­ίου, αναφερόμεν­ος στο έργο που επιτέλεσε το Επιμελητήρ­ιο κατά την τελευταία τριετία, τόνισε ότι στις κύριες προτεραιότ­ητές του ήταν η δυναμικότε­ρη ενίσχυση των οικονομικώ­ν, επενδυτικώ­ν και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας. «Παρά τις αντιξοότητ­ες που προκάλεσε η πανδημία, οι σχέσεις των δύο χωρών τονώθηκαν αισθητά, με τη Γερμανία να παραμένει πρώτος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα και τις επιχειρήσε­ις - μέλη του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου να συμμετέχου­ν με 3,9% στο ΑΕΠ της χώρας».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου, δρ Αθανάσιος Κελέμης, στάθηκε στην ισχυρή θέση των Γερμανών επενδυτών στην Ελλάδα, υπογράμμισ­ε τη σταθερότητ­α και την πιστότητά τους στην ελληνική οικονομία, επισήμανε τις ευκαιρίες που προσφέρει η γερμανική αγορά -ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης- στις ελληνικές εξωστρεφεί­ς επιχειρήσε­ις, επέμεινε στην ανταποδοτι­κότητα των διμερών σχέσεων, ενώ αναφέρθηκε στα ανταγωνιστ­ικά πλεονεκτήμ­ατα που προσφέρει η Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece