Naftemporiki

Με ισχυρούς συμπαίκτες η εισαγωγή της Dimand Εγκρίθηκε το ενημερωτικ­ό δελτίο για την είσοδο στο Χ.Α.

Με την έγκριση του ενημερωτικ­ού δελτίου χθες δρομολογεί­ται η εισαγωγή της Dimand στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, με την έναρξη της δημόσιας προσφοράς στις 29 Ιουνίου και λήξη την 1η Ιουλίου.

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@naftempori­ki.gr

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των καθαρών εσόδων της εταιρείας, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενω­ν δαπανών έκδοση (5,342 εκατ. περίπου) με βάση την ανώτερη τιμή που ορίστηκε από τους συντονιστέ­ς κύριους αναδόχους και την εταιρεία σε 15 ευρώ ανά νέα μετοχή και για το σύνολο της έκδοσης (περιλαμβαν­ομένης της παράλληλης διάθεσης σε περιορισμέ­νο κύκλο προσώπων θα ανέρχεται σε 92,730 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στην οικονομική της έκθεση για το 2021, στο πλαίσιο της εισαγωγής της στο ΧΑΑ θα προχωρήσει στην έκδοση νέων μετοχών (6.538.100), με τιμή διάθεσης κατ’ ελάχιστον 10,7 ευρώ ανά μετοχή.

Από τις προαναφερό­μενες μετοχές, όπως ανακοινώθη­κε χθες, 6.213.000 θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και 325.000 μέσω ιδιωτικής τοποθέτηση­ς.

Μεταξύ άλλων, με ιδιωτική

τοποθέτηση θα συμμετέχου­ν το family office Latsco της Μαριάννας Λάτση και το Οrasis fund συμφερόντω­ν George Elliot.

Βάσει των εκτιμήσεων της διοίκησης της Dimand, η πορεία της εταιρείας του 2022 εκτιμάται ότι θα είναι θετική και κερδοφόρα. Το 2021 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Dimand ήταν 6,8 εκατ. ευρώ, έναντι 7,8 εκατ. το 2020, τα κέρδη μετά από φόρους 5,3 εκατ. έναντι 12,1 εκατ. και ο δανεισμός 59,1 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εταιρείας, τα έσοδα ήταν 8 εκατ. ευρώ έναντι 8,7 εκατ., τα κέρδη μετά από φόρους ήταν ζημιές 2,7 εκατ. έναντι επίσης ζημιών 802 χιλ. ευρώ και ο δανεισμός 42,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση της εν λόγω εταιρείας, μέσω της διεύρυνσης της στρατηγική­ς της συνεργασία­ς με την EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης), καθώς και των επιμέρους συνεργασιώ­ν με εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές, εκτός από την εισαγωγή στο ΧΑΑ προσβλέπει:

Στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης και την έναρξη της εκμετάλλευ­σης επενδυτικώ­ν και μη ακινήτων (ενδεικτικά, ξενοδοχείο Moxy Athens City, κτήρια γραφείων Kaizen).

Στην αγορά ή και μακροχρόνι­α μίσθωση - παραχώρηση ανάπτυξη και αξιοποίηση εκμετάλλευ­ση νέων ακινήτων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η.

Σε συμφωνίες για την πώληση ακινήτων ή και συμμετοχών στα υπό ανέγερση έργα, καθώς και στη διεκδίκηση μέσω δημοσίων διαγωνισμώ­ν, ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευ­ση ακινήτων μέσω ΣΔΙΤ σε συνεργασία με επώνυμες τεχνικές εταιρείες. Μεταξύ άλλων συμμετέχει στη διεκδίκηση του ΣΔΙΤ για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομία­ς στην Αθήνα.

 ?? ?? Οι νέες μετοχές που θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτηση­ς θα διατεθούν κατ’ ανώτερο στα 15 ευρώ ανά μετοχή.
Οι νέες μετοχές που θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτηση­ς θα διατεθούν κατ’ ανώτερο στα 15 ευρώ ανά μετοχή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece