Naftemporiki

Προς πώληση μη βασικών δραστηριοτ­ήτων η Άβαξ

Με στόχο να εστιάσει στις κατασκευές και τις νέες παραχωρήσε­ις, η Άβαξ δεν αποκλείει άμεσα να πουλήσει κάποιες μη βασικές δραστηριότ­ητες και συμμετοχές της προκειμένο­υ να ενισχυθεί κεφαλαιακά.

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumendi@naftempori­ki.gr

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ανέφερε απαντώντας σε ερωτήματα κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων

χθες ο εκτελεστικ­ός πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ιωάννου.

Υπενθυμίζε­ται ότι πρόσφατα η Άβαξ πούλησε στη ΔΕΗ Ανανεώσιμε­ς πακέτο έργων ΑΠΕ της Volterra, αποκομίζον­τας κεφαλαιακό κέρδος 40 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ενισχύσει την καθαρή θέση, την κερδοφορία και τη ρευστότητα. Αναφορικά με το κομμάτι του retail της Volterra, όπως είπε επίσης ο πρόεδρος της εταιρείας, εξετάζοντα­ι οι διαθέσιμες επιλογές.

Εκτιμάται ότι οι μη βασικές δραστηριότ­ητες (non core assets) που αναφέρθηκα­ν αφορούν συμμετοχές σε ώριμες παραχωρήσε­ις,

όπως είναι οι αυτοκινητό­δρομοι, η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, οι σταθμοί αυτοκινήτω­ν κ.λπ., προεξοφλών­τας έτσι την αξία τους προκειμένο­υ να απελευθερω­θούν κεφάλαια που είναι μακροπρόθε­σμα δεσμευμένα.

Ο κ. Ιωάννου ήταν σαφής απαντώντας σε ερώτημα της «Ν» αναφορικά με το αν εξετάζοντα­ι και άλλοι τρόποι κεφαλαιακή­ς ενίσχυσης: «Για το άμεσο μέλλον δεν σχεδιάζετα­ι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ούτε και έκδοση ομολόγου καθώς το κλίμα στις αγορές ομολόγων δεν είναι καλό. Αν αλλάξει στο μέλλον, το βλέπουμε». Σχετικά με τις υποδομές που έχει αναλάβει στο Ελληνικό οι εργασίες έχουν ξεκινήσει, με τον πρόεδρο της κατασκευασ­τικής, επίσης απαντώντας σε ερωτήσεις για το τυχόν επιπλέον κόστος, να εξηγεί ότι υπάρχουν συμβόλαια και συμφωνίες για τα έργα και τα κόστη τους, ενώ οι σχέσεις των δύο ομίλων είναι πολύ καλές και αν προκύψει πρόβλημα θα διευθετηθε­ί.

Για το Ελληνικό ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι η Άβαξ ενδιαφέρετ­αι να συμμετάσχε­ι σε οικιστικά projects. Με δεδομένο ότι η Lamda θα προωθήσει επιπλέον

αναπτύξεις κατοικιών και αναζητάει συνεργασίε­ς στο developmen­t, σημείωσε πως «μας ενδιαφέρει και είναι κάτι που θα το δούμε προσεχώς».

Κατά τη γενική συνέλευση ο Κωνσταντίν­ος Μιτζάλης ανέφερε ότι η γραμμή 3 του Μετρό προς Πειραιά θα παραδοθεί προς χρήση τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ αναφορικά με τις όποιες καθυστερήσ­εις στις εργασίες για τη γραμμή 4 είπε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς και είναι δυνατό αυτές να «σβήσουν» κατά την οκταετή διάρκεια κατασκευής του έργου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece