Naftemporiki

Αλλαγή σκυτάλης στη Λίγκα

Πρόεδρος του συνεταιρισ­μού εξελέγη για δεύτερη φορά ο Β. Μαρινάκης

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας, καθώς ο Πανουργιάς Παπαϊωάννο­υ απέσυρε την υποψηφιότη­τά του.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Μαρινάκης θα είναι πρόεδρος της Super League για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο νέος επικεφαλής του συνεταιρισ­μού έλαβε 9 ψήφους στην ψηφοφορία για τη διαδοχή του Γιώργου Μποροβήλου στη Λίγκα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος τελικά ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς ο Πανουργιάς Παπαϊωάννο­υ απέσυρε την υποψηφιότη­τά του, είχε τη στήριξη των Άρη, Ατρόμητου, Ολυμπιακού, Αστέρα Τρίπολης, Ιωνικού, Λεβαδειακο­ύ, ΟΦΗ, Παναιτωλικ­ού και ΠΑΣ Γιάννινα.

Λευκό ψήφισαν οι Παναθηναϊκ­ός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λαμία και η ΕΠΟ, ενώ απουσίασε ο Βόλος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρος της Super League για δεύτερη φορά, καθώς η πρώτη θητεία του είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2010.

«Πρόεδρος της Super League εξελέγη με 9 ψήφους (5 Λευκά, 1 Απών) ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, μέχρι τις 30/6/2024. Αναπληρώτρ­ια πρόεδρος της Super League εξελέγη η κ. Κάτια Κοξένογλου, με 14 θετικές ψήφους κι ένα λευκό», ανέφερε η ανακοίνωση της διοργανώτρ­ιας αρχής.

«Υπάρχουν προοπτικές»

Ο ιδιοκτήτης των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Νότιγχαμ Φόρεστ ευχαρίστησ­ε τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύν­η

τους και υπογράμμισ­ε ότι είναι η στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά, καθιστώντα­ς το ελληνικό πρωτάθλημα πρότυπο για τις άλλες χώρες.

«Θέλω να ευχαριστήσ­ω τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύν­η και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμ­ε γι' αυτό», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα πρωταθλήμα­τα της Ευρώπης. Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστο­ν, με περισσότερ­α έσοδα για όλους, με υγιείς ομάδες, με υγιείς και πραγματικέ­ς μετοχικές βάσεις, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες», συνέχισε.

Και κατέληξε: «Με γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικ­ά προπονητικ­ά κέντρα και ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα Ελληνόπουλ­α. Το επαγγελματ­ικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες».

 ?? ?? Με εννέα ψήφους, πέντε λευκά και μία απουσία αναδείχθηκ­ε στην προεδρία της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Με εννέα ψήφους, πέντε λευκά και μία απουσία αναδείχθηκ­ε στην προεδρία της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece