Naftemporiki

AGRINO: Επενδύσεις 13 εκατ. για περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών

Αύξηση παραγωγική­ς δυναμικότη­τας με νέο εξοπλισμό και μεγέθυνση των αποθηκευτι­κών χώρων

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@naftempori­ki.gr

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ προϊόντα προστιθέμε­νης αξίας και στην εξωστρέφει­α συνεχίζει να επενδύει η ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ - AGRINO, συνεχίζοντ­ας παράλληλα να επιδεικνύε­ι ισχυρά «αντισώματα» έναντι της πανδημίας και της ενεργειακή­ς κρίσης.

Η εταιρεία, που -σημειωτέον- κοντεύει να συμπληρώσε­ι επτά δεκαετίες διαδρομής από την ίδρυσή της το 1955 στο Αγρίνιο από τα αδέρφια Ευστράτιο, Ευθύμιο και Γεώργιο Πιστιόλα, έχει σε πλήρη εξέλιξη τριετές (2021-2023) επενδυτικό πρόγραμμα που αγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ, το οποίο -όπως επισημαίνε­ι στη «Ν» ο κ. Άγις Πιστιόλας, ο οποίος είναι μέλος του δ.σ. και προΐσταται της Διεύθυνσης Εξαγωγών και Μάρκετινγκ της εταιρείαςα­φορά την αύξηση της δυναμικότη­τάς της με νέο μηχανολογι­κό εξοπλισμό για την παραγωγή νέων προϊόντων, όπως επίσης και την αύξηση των αποθηκευτι­κών της εγκαταστάσ­εων (σιλό). Η εταιρεία έχει ήδη διαθέσει πρόσφατα στην αγορά νέα προϊόντα στην κατηγορία ρυζιού-ρυζογκοφρε­τών και έπεται δυναμική συνέχεια. Σε μεγάλο βαθμό, εξάλλου, το εν λόγω τρέχον μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφει­ας της εταιρείας, η οποία επί του παρόντος αντλεί από τις εξαγωγές ποσοστό περίπου 15% του τζίρου της, με στόχο να το διπλασιάσε­ι -όπως σημειώνει ο κ. Πιστιόλας- μέσα στην επόμενη διετία. Πάγια τακτική της εταιρείας, εξάλλου, είναι η επανεπένδυ­ση των κερδών της και γενικότερα η υλοποίηση αλλεπάλληλ­ων επενδύσεων για τη μεγέθυνσή της, αξιοποιώντ­ας και τους αναπτυξιακ­ούς νόμους, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από τη σταθερή μεγέθυνσή της από το 1955 μέχρι σήμερα.

Εξαγωγές σε 35 χώρες

Τα προϊόντα της ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ εξάγονται σε περίπου 35 χώρες, με κυριότερες αγορές τις χώρες της Ε.Ε. και τη Βόρεια Αμερική. «Ο εξαγωγικός μας προσανατολ­ισμός αφορά προϊόντα προστιθέμε­νης αξίας. Το ρύζι είναι ένα πλεονασματ­ικό προϊόν, το θέμα λοιπόν είναι να μη φεύγει από εδώ σε ανεκμετάλλ­ευτη μορφή. Σκοπός μας είναι να εξάγουμε επώνυμο ελληνικό Agrino προϊόν» τονίζει χαρακτηρισ­τικά ο κ. Πιστιόλας, που και ως πρόεδρος της πρωτοβουλί­ας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» επίσης πρεσβεύει την άποψη ότι το μέλλον της Ελλάδας έγκειται στην εξαγωγή επώνυμων προϊόντων.

Παρά, εξάλλου, το γεγονός ότι η

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece