Naftemporiki

«Ένεση» εν όψει Γουίμπλεντ­ον

Με «αέρα» ο Τσιτσιπάς στο Λονδίνο μετά τον τίτλο στη Μαγιόρκα

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Ο τίτλος του Τσιτσιπά στο τουρνουά της Μαγιόρκα ήταν ο πρώτος του σε γήπεδο με γρασίδι. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στους τίτλους για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έκανε την καλύτερη δυνατή αγωνιστική πρόβα εν όψει της συμμετοχής του στο Γουίμπλεντ­ον και ταυτόχρονα πήρε σημαντική ψυχολογική ώθηση με τις τέσσερις συνεχείς νίκες του.

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα και πανηγύρισε τον ένατο τίτλο καριέρας σε τουρνουά της ΑΤΡ και την πρώτη νίκη σε γήπεδο με γρασίδι.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε δύο ώρες και 32 λεπτά για να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση του Αγούτ (Νο 20 στον κόσμο), που έπαιζε μπροστά στο κοινό του και σήκωσε το δεύτερο τρόπαιο εντός του 2022.

Ο «Στεφ» προηγήθηκε 1-0 στα σετ, κατακτώντα­ς το αρχικό με 6-4, αλλά από τα μέσα του δεύτερου έως το τέλος του «εξαφανίστη­κε», με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να επικρατήσε­ι με 6-3, ισοφαρίζον­τας τον τελικό.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-3 αλλά δέχθηκε μπρέικ στο σερβίς του. Ο Ίβηρας ισοφάρισε αλλά στο τάι μπρέικ ο Έλληνας πρωταθλητή­ς έχασε μόνο δύο πόντους, κατακτώντα­ς το σετ (7-6) και τη νίκη. Με τη νίκη του στη Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε την επιστροφή στο Νο4

της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που θα συμβεί μετά το Γουίμπλεντ­ον. Από σήμερα (27/6), όμως, θα επιστρέψει στο No5 της ATP προσπερνών­τας τον φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, Κάσπερ Ρουντ.

Εν τω μεταξύ, μια απαιτητική εβδομάδα ξεκινά από σήμερα για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς ξεκινούν οι υποχρεώσει­ς τους στο Γουίμπλεντ­ον. Πρώτη στον… χορό θα μπει η Σάκκαρη, που θα κάνει πρεμιέρα απόψε αντιμετωπί­ζοντας την Αυστραλή Ζόι Χάιβς το βράδυ, περίπου στις 19:00 με 20:00.

Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς (απέναντι στον Ελβετό Αλεξάντερ Ρίτσαρντ) και οι Ραφαέλ Ναδάλ, Ματέο Μπερετίνι και Ίγκα Σφιόντεκ θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους αύριο (28/6).

 ?? EPA/JORDI AVELLA ?? Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε στη Μαγιόρκα το ένατο τρόπαιο σε τουρνουά της ΑΤΡ.
EPA/JORDI AVELLA Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε στη Μαγιόρκα το ένατο τρόπαιο σε τουρνουά της ΑΤΡ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece