Naftemporiki

Εργαλεία ενίσχυσης της εξωστρέφει­ας των μικρομεσαί­ων

Μέτρα στήριξης των εξαγωγών εξήγγειλαν από το βήμα του διαδικτυακ­ού forum του Πανελληνίο­υ Συνδέσμου Εξαγωγέων ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο αν. υπουργός Οικονομικώ­ν Θεόδωρος Σκυλακάκης.

-

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚ­Ο forum, με τίτλο «Νέα Καινοτόμα Εργαλεία για Χρηματοδότ­ηση / Εξωστρέφει­α Επενδύσεις», αποτέλεσε το βήμα για την παρουσίαση καινοτόμων εργαλείων και διάχυση των πρωτοβουλι­ών που αναλαμβάνε­ι η Πολιτεία για τη στήριξη και ενίσχυση της εξωστρέφει­ας των μικρομεσαί­ων, κυρίως, επιχειρήσε­ων, εκπέμποντα­ς μήνυμα αισιοδοξία­ς για την πορεία και την προοπτική των ελληνικών εξαγωγών.

Το «παρών» έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργείου Οικονομικώ­ν, με τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο

„Σκυλακάκη, η ηγεσία της Οικονομική­ς Διπλωματία­ς του υπουργείου Εξωτερικών, με τον υφυπουργό Κώστα Φραγκογιάν­νη και τον γενικό γραμματέα Ιωάννη Σμυρλή, του υπουργείου Αγροτικής

Ειδική αναφορά στο forum του ΠΣΕ έγινε στα νέα τραπεζικά και χρηματοδοτ­ικά εργαλεία και προϊόντα που διατίθεντα­ι για τους Έλληνες εξαγωγείς.

Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη γενική γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και της ΑΑΔΕ με τον διοικητή Γιώργο Πιτσιλή.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και αναλύθηκαν τα χρηματοδοτ­ικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2021-2027, ο Αναπτυξιακ­ός Νόμος, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφει­ας με τις 670 Δράσεις σε 47 χώρεςστόχο­υς, η αναδιοργάν­ωση του ΟΑΕΠ και η Μετατροπή - Ψηφιοποίησ­ή του σε Εταιρεία Παροχής (επιπλέον των Ασφαλειών Εξαγωγικών Πιστώσεων) Trade Finance, κυρίως για τις ΜμΕ. Ειδική αναφορά έγινε στα νέα τραπεζικά και χρηματοδοτ­ικά εργαλεία και προϊόντα που διαθέτουν για τους Έλληνες εξαγωγείς η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα, η Ελληνική Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα Επενδύσεων και το fund SMERemediu­mCap, ενώ σημαντική ήταν η παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Γραφεία των ΟΕΥ στο εξωτερικό και τα οποία υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση της Οικονομική­ς Διπλωματία­ς του υπουργείου Εξωτερικών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece