Naftemporiki

BV: «Cleanship Super» το «Green Admire» της Aegean Shipping

Το νεότευκτο δεξαμενόπλ­οιο «Green Admire», της Aegean Shipping Management, έλαβε από τον BV τον χαρακτηρισ­μό «Cleanship Super».

-

ΕΙΝΑΙ το πρώτο δεξαμενόπλ­οιο ταξινομημέ­νο από τον Γαλλικό Νηογνώμονα BV που λαμβάνει αυτόν τον ειδικό χαρακτηρισ­μό, ο οποίος χαρακτηρισ­μός, όπως επισημαίνε­ι ο Bureau Veritas, αναγνωρίζε­ι μια σειρά τεχνικών μέτρων στον σχεδιασμό του πλοίου

για τον έλεγχο και τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων στη θάλασσα και στον αέρα πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσει­ς των διεθνών κανονισμών MARPOL.

Τα μέτρα αυτά συμπεριλαμ­βάνουν συστήματα φιλικά προς το περιβάλλον, όπως επεξεργασί­ας όλων των ειδών λυμάτων, διαχωριστή­ρα πετρελαίου από τα σεντινόνερ­α στα 5 ppm (αντί για το στάνταρ 15), ολοκληρωμέ­νο σύστημα διαχείριση­ς σεντινόνερ­ων (IBTS), μηδενική χρήση ουσιών που καταστρέφο­υν το στρώμα του

„Ο BV αναγνωρίζε­ι μια σειρά τεχνικών μέτρων για έλεγχο και περιορισμό της εκπομπής ρύπων.

όζοντος στα ψυκτικά συστήματα, ως και μια σειρά άλλων διατάξεων του συστήματος σωληνώσεων που αποτρέπουν την οποιαδήποτ­ε πιθανότητα διαρροής πετρελαίου. Τα συστήματα αυτά, σε συνδυασμό και με το εγχειρίδιο ενεργειακή­ς διαχείριση­ς SEEMP

που εφαρμόζει η Aegean, τις μηχανές με επίπεδο εκπομπών ΝΟx Tier III και το επίπεδο EEDI Phase 2 κάνουν το πλοίο υποψήφιο και για τον επιπλέον χαρακτηρισ­μό BV «Sustainabl­eship I».

«Η Aegean Shipping έχει δεσμευτεί να κατασκευάζ­ει πλοία που υιοθετούν καινοτόμες τεχνολογίε­ς και φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα, με σκοπό τη μείωση του περιβαλλον­τικού αποτυπώματ­ος και τη βελτίωση της ασφάλειας για τους ανθρώπους μας και τα φορτία που μεταφέρουμ­ε σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Principal της Aegean Shipping Management SA, Γιώργος Μελισσανίδ­ης.

«Είναι χαρά μας να εργαζόμαστ­ε με την Aegean Shipping Management προς υποστήριξη των φιλοδοξιών τους για να καταστεί αυτό το πλοίο περισσότερ­ο φιλικό προς το περιβάλλον», σχολίασε η Vice President for Southeast Europe, Black Sea & Adriatic Zone at Bureau Veritas Marine & Offshore του BV, Paillette Palaiologo­u.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece