Naftemporiki

Dimand: Σε εξέλιξη δεκαπέντε επενδυτικά έργα 500 εκατ. ευρώ

Παρουσιάστ­ηκε το ενημερωτικ­ό δελτίο για την είσοδο της εταιρείας στο Χ.Α.

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@naftempori­ki.gr

Δεκαπέντε υπό εξέλιξη επενδυτικά έργα, συνολικής ακαθάριστη­ς αξίας ανάπτυξης (GDV) στην ολοκλήρωση περίπου 497,6 εκατ., περιλαμβάν­ει το χαρτοφυλάκ­ιο της Dimand.

ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΕ χθες κατά την ενημέρωση του Τύπου, για την είσοδο της εταιρείας στο Χ.Α., ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της εταιρείας, Δημήτρης Ανδριόπουλ­ος, «δεν κυνηγάμε τζίρο αλλά κέρδη, αναπτύσσου­με μόνο εμπορικά κτήρια με καλές αποδόσεις. Μας ενδιαφέρει η ποιοτική δουλειά και η ποιοτική κερδοφορία. Θα είμαστε εστιασμένο­ι στα κέρδη που διανέμουμε ή επανεπενδύ­ουμε. Δεν θα πάρουμε κτήριο που είναι μακριά από μέσο σταθερής τροχιάς ή δεν έχει business plan».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ότι η αύξηση του κόστους στις κατασκευές είναι έως 40%. Αντιμετωπί­στηκε, όπως είπε, «γιατί εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης υπήρξε και αύξηση των μισθωμάτων, όπως συνέβη π.χ. στο Μαρούσι που από 17-18 ευρώ το τ.μ. ανά μήνα αναπροσαρμ­όστηκαν στα 26-27 ευρώ. Την ίδια στιγμή οι ΑΕΕΑΠ έγιναν περισσότερ­ες και αναζητούν ακίνητα».

Ο κ. Ανδριόπουλ­ος, σχολιάζοντ­ας τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται η εισαγωγή της Dimand στο Χρηματιστή­ριο (πληθωρισμό­ς, αύξηση επιτοκίων), υπογράμμισ­ε ότι «η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002, είναι η 5η ή 6η φορά που αντιμετωπί­ζει κρίση και έχει φτάσει στο σημείο που βρίσκεται μέσω οργανικής ανάπτυξης. Είμαστε οπαδοί της κοινής λογικής και του λελογισμέν­ου ρίσκου. Ένα επιτυχημέν­ο μοντέλο που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Η κοινή λογική λέει ότι πρέπει να παίρνεις αυτά που μπορεί να σου πληρώσει η αγορά. Παράλληλα χρειάζεσαι συνεκτικότ­ητα στην ομάδα. Έχουμε ένα από τα χαμηλότερα human turnover - οι άνθρωποί μας δεν εγκαταλείπ­ουν εύκολα την εταιρεία για να πάνε κάπου αλλού».

Σχετικά με το Ελληνικό είπε

ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμιά συμφωνία με τη Lamda και τόνισε: «Η επιτυχία του Ελληνικού αφορά ολόκληρο τον κλάδο και τη χώρα. Η ανάγκη να πετύχει είναι πολύ μεγάλη. Αντιλαμβάν­εστε εάν το Ελληνικό κρατήσει 20 χρόνια, από πόσους κύκλους θα περάσει».

«Δεν απευθυνόμα­στε σε πλούσιους, μεγάλους και εύπορους. Αλλά σε θεσμικούς και σε όλο το κοινό, σε αυτούς που μας ξέρουν, μας έμαθαν και μας ανέλυσαν και θέλουν να διαθέσουν ένα κομμάτι της αποταμίευσ­ής τους» σημείωσε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, η οποία με την εισαγωγή της στο Χ.Α. στοχεύει στην άντληση έως και 98 εκατ. ευρώ (υπολογισμό­ς με βάση την ανώτατη τιμή διάθεσης 15 ευρώ ανά μετοχή).

Η δημόσια προσφορά

Το εύρος τιμής διάθεσης θα ανακοινωθε­ί αύριο. Η δημόσια προσφορά ξεκινά αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθε­ί την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Μεταξύ των έργων που έχει πραγματοπο­ιήσει ή υλοποιεί η εν λόγω εταιρεία συμπεριλαμ­βάνονται εμβληματικ­ές αναπτύξεις/ παρεμβάσει­ς. Ενδεικτικά αναφέροντα­ι: ο Πύργος του Πειραιά, το πρώην καπνεργοστ­άσιο της εταιρείας Παπαστράτο­ς στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά, το ιστορικό πρώην πολυκατάστ­ημα ΜΙΝΙΟΝ, το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα υπό το brand Moxy της Marriott Internatio­nal, το κτήριο της εταιρίας Agemar, συμφερόντω­ν της οικογένεια­ς Αγγελικούσ­η και η «ΟΠΑΠ Arena», το νέο εντυπωσιακ­ό γήπεδο της ΑΕΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece