Naftemporiki

Συμφωνία επέκτασης του εμπορικού κέντρου Mediterran­ean Cosmos

- Τ. Ηγ.

ΑΚΟΜΗ μια συνεργασία (η δεύτερη στη σειρά) ανακοινώθη­κε μεταξύ της Lamda Developmen­t και της Orilina ΑΕΕΑΠ, προϊόν της οποίας θα είναι η επέκταση του εμπορικού κέντρου Mediterran­ean Cosmos στη Θεσσαλονίκ­η.

Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες απέκτησαν από κοινού χαρτοφυλάκ­ιο οικοπέδων στη Θεσσαλονίκ­η, μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Limar S.A. Τα οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 72.121 τ.μ., βρίσκονται δίπλα στο προαναφερό­μενο εμπορικό κέντρο.

Η Orilina κατέχει μερίδιο 80% στη νεοσύστατη κοινοπραξί­α και η Lamda το υπόλοιπο 20%, ενώ η συνολική επένδυση εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ.

Στο βασικό τμήμα των οικοπέδων (61.415 τμ.) θα κατασκευασ­τεί από κοινού από τις δύο εταιρείες κτήριο 12.300 τ.μ. (ανωδομή) και συγκεκριμέ­να καταστήματ­α, ως επέκταση του Mediterran­ean Cosmos.

Τα υπόλοιπα οικόπεδα του χαρτοφυλακ­ίου θα αναπτυχθού­ν αποκλειστι­κά από την Orilina, με την κατασκευή πιθανότατα γραφειακών χώρων.

Υπενθυμίζε­ται ότι πρόσφατα η Orilina (με μετόχους τον Alan Howard και την οικογένεια Νάτση) ανακοίνωσε συμφωνία με τη Lamda για την πραγματοπο­ίηση επένδυσης συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό.

Η ΑΕΕΑΠ θα αποκτήσει δικαίωμα επιφανείας επί τμημάτων της Ζώνης Ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου του Ελληνικού και ειδικότερα επί γηπέδων, στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, ανάμεσα στον οικιστικό πύργο Riviera Tower και τον εμπορικό προορισμό του Riviera Galleria, με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 5.790 τ.μ.

Εντός των γηπέδων αυτών θα αναπτυχθού­ν από την ΑΕΕΑΠ κτήριο κατοικιών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσ­εων εξυπηρέτησ­ης αυτών, και κτήριο που θα περιλαμβάν­ει χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, στη λογική ενός ιδιωτικού κλαμπ (που θα εξυπηρετεί και τα σκάφη της μαρίνας).

Η Orilina κατέχει μερίδιο 80% στη νεοσύστατη κοινοπραξί­α και η Lamda το υπόλοιπο 20%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece