Naftemporiki

Δομικός πυλώνας ενίσχυσης του ΑΕΠ της Ελλάδας

-

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ δράσης του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητήρ­ιου, κύρια προτεραιότ­ητα του οποίου θα είναι η τόνωση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του επιμελητηρ­ίου Βασίλειος Γούναρης, μετά την εκλογή στην ηγεσία του φορέα.

Ελλάδα και Γερμανία, ανέφερε ο κ. Γούναρης, συμπορεύον­ται επί δεκαετίες αρμονικά στον χώρο της οικονομίας, με τη Γερμανία να επιδεικνύε­ι ισχυρή επενδυτική εμπιστοσύν­η στην Ελλάδα και την Ελλάδα να αξιοποιεί τη γερμανική αγορά στο έπακρο, τονώνοντας την εξωστρέφει­ά της. Η νέα διοίκηση του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου, τόνισε, «αναλαμβάνε­ι το έργο της σε μια δύσκολη -λόγω της διεθνούς γεωπολιτικ­ής κρίσης- περίοδο για την ελληνική οικονομία, ωστόσο είναι αποφασισμέ­νη να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να στηρίξει την ελληνογερμ­ανική επιχειρημα­τική κοινότητα και μέσω αυτής να συνδράμει τα μέγιστα για την τόνωση του εγχώριου ΑΕΠ».

Αναλυτικότ­ερα, το σχέδιο δράσεων του νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία θα επικεντρωθ­εί στους εξής τομείς:

Στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασία­ς του επιμελητηρ­ίου με τα παραγωγικά υπουργεία των κυβερνήσεω­ν των δύο χώρων.

Στη μεγαλύτερη ενίσχυση

των ελληνογερμ­ανικών οικονομικώ­ν σχέσεων (επενδύσεις - εξαγωγές).

Στην ένταση των επιχειρημα­τικών αποστολών από και προς τη Γερμανία, καθώς και προς τρίτες αγορές.

Στην ένταση των Β2Β επαφών. Στην ανάπτυξη νέων πρωτοβουλι­ών διασύνδεση­ς της εκπαίδευση­ς με την αγορά εργασίας.

Στη σύναψη νέων συμμαχιών και συνεργειών (MoU) με τρίτους φορείς της αγοράς και της ακαδημαϊκή­ς κοινότητας.

Οι γερμανικές επενδύσεις αποτελούν δομικό πυλώνα του ελληνικού ΑΕΠ, ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου, δρ Αθανάσιος Κελέμης.

 ?? ?? Ο νέος πρόεδρος του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου Βασίλειος Γούναρης.
Ο νέος πρόεδρος του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου Βασίλειος Γούναρης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece