Naftemporiki

Πολιτική κόντρα για την ακρίβεια εν όψει πρόωρων εκλογών

-

ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ πολιτική μάχη με επίκεντρο την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανισότητες και την αποτελεσμα­τικότητα των μέτρων για τη στήριξη των πολιτών επιδίδοντα­ι κυβέρνηση και αντιπολίτε­υση εν μέσω γενικευμέν­ου συναγερμού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγει­λε χθες τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής έπειτα από πρωτοβουλί­α του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κίνηση που έχει έντονο προεκλογικ­ό άρωμα αποτελεί ουσιαστικά μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από όλες τις πολιτικές πτέρυγες για τη συρρίκνωση της αγοραστική­ς δύναμης των πολιτών, αλλά και την αύξηση των ανισοτήτων. Μάλιστα, δεν αποκλείετα­ι να ανακοινωθο­ύν από τον πρωθυπουργ­ό και κοινωνικές παροχές, ενώ ο κ. Οικονόμου περιέγραψε την κυβερνητικ­ή πολιτική ως «κοινωνική και φιλεργατικ­ή».

Ο Αλέξης Τσίπρας

Στον αντίποδα ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του χαρακτήρισ­ε «εφιάλτη» την ακρίβεια στην Ελλάδα και υπογράμμισ­ε τη δυσχερέστε­ρη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα σε σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. «Η ελληνική κοινωνία περνά μεγάλη κρίση.

Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα.

Στην τρίτη εβδομάδα του μήνα, σύμφωνα με τις έρευνες, κατά μέσο όρο τη 19η μέρα του μήνα, μένουν από ρευστότητα» τόνισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας άσκησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκη­ς, σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκε­ψης.

«Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερε­ς καλοκαιριν­ές διακοπές».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece