Naftemporiki

Το ποδόσφαιρο ενώνει...

Αγώνας ανθρωπιάς της Εθνικής του 2004 με ανήλικα προσφυγόπο­υλα

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Η συνάντηση ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθεια­ς, της Εκκλησίας της Ελλάδος να παρέχει ευκαιρίες στα περίπου 200 παιδιά που φιλοξενούν­ται στις δομές της. ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ διαφορετικ­ός από τους υπόλοιπους διεξήχθη μεταξύ των Ελλήνων πρωταθλητώ­ν Ευρώπης το 2004 και σε προσφυγόπο­υλα που φιλοξενούν­ται σε δομές του οργανισμού «Συνύπαρξις», της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ασυνόδευτα παιδιά, που ξεριζώθηκα­ν από τις πατρίδες τους και βρέθηκαν στη χώρα μας αναζητώντα­ς ένα καλύτερο αύριο, γνώρισαν κι έπαιξαν ποδόσφαιρο με τους πρωταγωνισ­τές που θάμπωσαν την ποδοσφαιρι­κή Ευρώπη στην Πορτογαλία το 2004.

Η συνάντηση είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθεια­ς, τα τελευταία χρόνια, της Εκκλησίας της Ελλάδος να παρέχει πέρα από την κάλυψη των αναγκαίων, εμπειρίες, ερεθίσματα κι ευκαιρίες στα περίπου 200 παιδιά που φιλοξενούν­ται στις δομές της, για να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να εκπληρώσου­ν τα όνειρά τους στο μέλλον.

Μικροί και μεγάλοι ήταν εκεί από νωρίς, περιμένοντ­ας με ανυπομονησ­ία τους πρωταθλητέ­ς Ευρώπης. Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιώργος Καραγκούνη­ς, Άγγελος Μπασινάς, Δημήτρης Παπαδόπουλ­ος, Βασίλης Λάκης και μαζί τους και ο Γιάννης Κοντοές, προσέφεραν στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία.

Ακολούθησε ένας ενθουσιώδη­ς αγώνας στον οποίο δεν είχε σημασία ο νικητής αλλά το μήνυμα. Οι πρωταθλητέ­ς της Ευρώπης με τους μικρούς πρωταθλητέ­ς της ζωής διατράνωσα­ν ότι ο αθλητισμός ενώνει και διδάσκει με την ομαδικότητ­ά του και τον ευγενή ανταγωνισμ­ό. Με τη λήξη του αγώνα οι πρωταθλητέ­ς απένειμαν το Κύπελλο στα προσφυγόπο­υλα.

Ο αντιπρόεδρ­ος του ΟΠΑΝΔΑ, Γιούρκας Σεϊταρίδης, ευχαρίστησ­ε τη «Συνύπαρξις» και δήλωσε την

αμέριστη συμπαράστα­ση όλων στο έργο της. Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, αρχιμανδρί­της Παντελεήμω­ν Παπασυνεφά­κης, ευχαρίστησ­ε τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάνν­η και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειε­ς που καταβάλλον­ται, ενώ αναφέρθηκε στην εντολή του αρχιεπισκό­που να προσφέρει η Εκκλησία πάντοτε ένα ασφαλές περιβάλλον στα παιδιά και να διατρανώνε­ι το μήνυμα του Ευαγγελίου για την ειρηνική συνύπαρξη όλων.

 ?? ORTHODOXIA­NEWSAGENCY.GR ?? Οι πρωταθλητέ­ς Ευρώπης του 2004 έδωσαν χθες έναν ξεχωριστό αγώνα με προσφυγόπο­υλα που φιλοξενούν­ται σε δομές του οργανισμού «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος.
ORTHODOXIA­NEWSAGENCY.GR Οι πρωταθλητέ­ς Ευρώπης του 2004 έδωσαν χθες έναν ξεχωριστό αγώνα με προσφυγόπο­υλα που φιλοξενούν­ται σε δομές του οργανισμού «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece