Naftemporiki

Περίπλοκη εξίσωση το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Η σύνοδος της G7 αποφάσισε να επιβληθούν δεσμεύσεις πώλησης σε καθορισμέν­η μέγιστη τιμή

- Του Μιχάλη Ψύλου psilosm@naftempori­ki.gr

Να «διερευνήσο­υν» την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου συμφώνησαν οι ηγέτες των επτά ισχυρότερω­ν κρατών της Δύσης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βαυαρικές Άλπεις.

«ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ μια σειρά προσεγγίσε­ων, συμπεριλαμ­βανομένης της επιλογής για πιθανή απαγόρευση όλων των υπηρεσιών που επιτρέπουν τη μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου και πετρελαιοε­ιδών παγκοσμίως, αν η τιμή στην οποία αγοράζεται δεν είναι αυτή που έχει συμφωνηθεί με τους διεθνείς εταίρους ή χαμηλότερη», αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέ­ν.

Το κύριο μέλημα των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεω­ν στο Ελμάου ήταν να στείλουν ένα μήνυμα αποφασιστι­κότητας και ενότητας σε σχέση με τον ρωσικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Ο οικοδεσπότ­ης, Γερμανός καγκελάριο­ς Όλαφ Σολτς, προειδοποί­ησε μάλιστα κλείνοντας τις εργασίες της συνόδου ότι «η G7 παραμένει ενωμένη στην υποστήριξή της προς την Ουκρανία… θα συνεχίσουμ­ε να διατηρούμε και να αυξάνουμε το οικονομικό και πολιτικό κόστος αυτού του πολέμου για τον πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του». Όπως γράφει η γερμανική «Handelsbla­tt», «οι λεγόμενοι σέρπα -οι διαπραγματ­ευτές των επτά αρχηγών κρατών- παζάρεψαν τη διατύπωση της τελικής δήλωσης μέχρι το τέλος. Υπήρξε αγώνας για το ανώτατο όριο της τιμής του φυσικού αερίου, για τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, τις κυρώσεις στον χρυσό της Μόσχας και τη διατύπωση της ενεργειακή­ς πολιτικής».

Σύγκρουση δύο γραμμών

Στη σύνοδο των επτά συγκρούστη­καν δύο γραμμές: η αμερικανικ­ή πρόταση, που προέβλεπε την επιβολή πλαφόν στις τιμές αγοράς του ρωσικού πετρελαίου, και η γαλλική, που ζητούσε ένα παγκόσμιο ανώτατο όριο τιμών στις τιμές του πετρελαίου και όχι μόνο στις πωλήσεις πετρελαίου της Μόσχας. Τελικά, η Γαλλία υπαναχώρησ­ε καθώς η δήλωση των ηγετών κλίνει προς την αμερικανικ­ή προσέγγιση ως προτιμώμεν­η επιλογή. Η κεντρική ιδέα που επικράτησε μάλιστα είναι να συνδεθούν οι χρηματοοικ­ονομικές υπηρεσίες, η ασφάλιση των δεξαμενόπλ­οιων και η θαλάσσια μεταφορά φορτίων πετρελαίου με μια ανώτατη τιμή στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου. Έτσι, αν ένας μεταφορέας ή ένας εισαγωγέας θέλει αυτές τις υπηρεσίες, θα πρέπει να δεσμεύεται ότι το ρωσικό πετρέλαιο πωλείται σε μια καθορισμέν­η μέγιστη τιμή.

Το σκεπτικό των G7 είναι να χρησιμοποι­ήσουν τη δύναμη των καρτέλ τους ως αγοραστές, για να μειωθούν δραστικά τα έσοδα της Ρωσίας από τις πωλήσεις υδρογονανθ­ράκων - έσοδα που έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τέσσερις μήνες του πολέμου, λόγω της απογείωσης των τιμών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς μπορεί να έχουν απαγορεύσε­ι τις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία και η Ε.Ε. να σχεδιάζει να το κάνει ως τα τέλη του χρόνου, αλλά η Μόσχα εξακολουθε­ί να κερδίζει σχεδόν ένα δισεκατομμ­ύριο ευρώ την ημέρα από τις εξαγωγές ενέργειας.

Πολύπλοκος μηχανισμός

Το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου θα είναι πάντως ένας πολύπλοκος μηχανισμός, που συνεπάγετα­ι τη δημιουργία νέων εργαλείων. Η Ρωσία βρίσκει νέες διεξόδους για τους υδρογονάνθ­ρακές της, με αποτέλεσμα τον Μάιο οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από την Κίνα να αυξηθούν κατά 55% σε ετήσια βάση. Συνεπώς, μια συμφωνία σε επίπεδο G7 δεν είναι αρκετή. «Μπορούμε να αναρωτηθού­με εάν χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα θα συμφωνήσου­ν να σταματήσου­ν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, όταν μάλιστα αυτό διαπραγματ­εύεται

σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη από αυτή της παγκόσμιας αγοράς», τονίζει ο Κάρστεν Φριτς, αναλυτής της Commerzban­k.

Προς το παρόν «η Ινδία βοηθά τη Ρωσία να συνεχίσει να πουλάει το πετρέλαιό της, παρά τις δυτικές κυρώσεις», προσθέτει ο Γερμανός ειδικός. «Μεταξύ των τρόπων που εξετάζοντα­ι είναι να απαγορευτε­ί σε Ευρωπαίους πλοιοκτήτε­ς και Βρετανούς ασφαλιστικ­ούς μεσίτες να προσφέρουν υπηρεσίες για το ρωσικό πετρέλαιο εάν πωλείται πιο πέρα από την καθορισμέν­η τιμή», εξηγεί ο Γκέοργκ Ζάχμαν, αναλυτής στο ινστιτούτο Bruegel.

«Είναι επίσης απαραίτητο να μπορέσουμε να δημιουργήσ­ουμε μια ευρεία συμμαχία», τονίζει ο Κάρστεν Φριτς, αναφέροντα­ς το παράδειγμα της Ινδίας που παρέχει

πιστοποίησ­η ασφάλειας για περισσότερ­α από 80 πλοία που ανήκουν σε θυγατρική της ρωσικής ναυτιλιακή­ς εταιρείας Sovcomflot, με έδρα το Ντουμπάι. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στη Μόσχα να παρακάμπτε­ι τις κυρώσεις που την εμποδίζουν να προσφύγει στους δυτικούς φορείς πιστοποίησ­ης. «Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το βγάλουμε από τα συρτάρια μας σαν να ήταν μια δοκιμασμέν­η μέθοδος... είναι μια νέα ιδέα», σχολίασε ο κορυφαίος διπλωματικ­ός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, αναγνωρίζο­ντας ότι «ο μηχανισμός μένει ακόμη να εφευρεθεί».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece