Naftemporiki

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονι­σμό και την επαναλειτο­υργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

-

ΥΠΕΡ του νομοσχεδίο­υ ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικώ­ν, Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαίωσ­ε ότι η σχετική επένδυση «καθίσταται

εμβληματικ­ή» και ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο «υποχρεούτα­ι ο επενδυτής να αναλάβει δράση, κόστος και ρίσκο».

«Με το σχέδιο νόμου τίθεται ως κύριος γνώμονας η ναυπηγική δραστηριότ­ητα και ό,τι την εξυπηρετεί ή της δίνει βιώσιμη προοπτική να ανταποκριθ­εί στον διεθνή διαγωνισμό» τόνισε ο υπουργός Οικονομικώ­ν και υπογράμμισ­ε ότι για πρώτη φορά τίθεται οδικός χάρτης με συγκεκριμέ­νες

„Υπέρ του νομοσχεδίο­υ ψήφισαν οι κυβερνητικ­οί βουλευτές και από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

υποχρεώσει­ς που θα πρέπει να ακολουθήσε­ι και να εποπτεύει ο επενδυτής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του ανέφερε ότι «τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα αναλαμβάνε­ι ένας Έλληνας εφοπλιστής, ο Γιώργος Προκοπίου, που είναι μέσα στους πρώτους του πλανήτη, ο οποίος είναι αποδεδειγμ­ένα βέβαιο ότι μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά».

«Το σημερινό νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο που φέρνει χαρά στους Έλληνες, δουλειά στα ναυπηγεία, θέσεις εργασίας, επενδύσεις στη χώρα, ολοκλήρωση του master plan του Ελληνικού» συμπλήρωσε αναφερόμεν­ος και στις ρυθμίσεις που ψηφίσθηκαν χθες για την κύρωση της σύμβασης για το καζίνο στο Ελληνικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο, με την εισηγήτρια Σουλτάνα Ελευθεριάδ­ου να ζητεί την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένω­ν στα ναυπηγεία Κατά του νομοσχεδίο­υ τάχθηκαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece