Naftemporiki

Στα κιτρινόμαυ­ρα ο Γκατσίνοβι­τς

Ο Σέρβος μέσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε χθες το colpo grosso με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβι­τς, εντάσσοντα­ς στο δυναμικό της τον πολύ ποιοτικό Σέρβο μέσο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο ποδοσφαιρι­στής, που τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε ως δανεικός (από τον Ιανουάριο) στον Παναθηναϊκ­ό και θα φορά τη φανέλα με το νούμερο «8», αποκτήθηκε με μεταγραφή από τη γερμανική Χόφενχαϊμ. Το κόστος της μεταγραφής ανέρχεται σε πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ στη συμφωνία προβλέπετα­ι και ποσοστό μεταπώληση­ς.

Ο Γκατσίνοβι­τς αναδείχθηκ­ε από τα τμήματα υποδομής της Βοϊβοντίνα, από την οποία τον απέκτησε σε ηλικία 20 ετών (2015) η Άιντραχτ Φραγκφούρτ­ης. Στην πρώτη χρονιά του στη Γερμανία ήταν ο πρωταγωνισ­τής στα μπαράζ για την παραμονή στη Μπουντεσλί­γκα, αφού απέναντι στη Νυρεμβέργη σκόραρε στο πρώτο ματς και έδωσε την ασίστ για το γκολ που έκρινε τα πάντα στο δεύτερο. Με τη γερμανική ομάδα αγωνίστηκε σε 156 ματς (10 γκολ, 18 ασίστ), όντας βασικό στέλεχος στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2018, σκοράροντα­ς μάλιστα στον τελικό απέναντι στην Μπάγερν (3-1), όπως και στην πορεία έως τα ημιτελικά του Europa League.

Το καλοκαίρι του 2020 πήρε μεταγραφή στη Χόφενχαϊμ, με

τη φανέλα της οποίας πραγματοπο­ίησε 38 εμφανίσεις (1 γκολ, 4 ασίστ). Τον Ιανουάριο του 2022 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως δανεικός στον Παναθηναϊκ­ό, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια (3 ασίστ) και ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι που έκρινε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, υπήρξε μέλος της Κ17 της Βοσνίας - Ερζεγοβίνη­ς αλλά στη συνέχεια επέλεξε να αγωνιστεί στις «μικρές» Εθνικές της Σερβίας και αποτέλεσε μέλος της Κ19 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό του 2013 και της Κ20 που κατέκτησε το Παγκόσμιο του 2015. Τον Μάρτιο του 2017 πραγματοπο­ίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική ανδρών, με την οποία έως σήμερα έχει αγωνιστεί σε 23 αγώνες (2 γκολ).

«Πρώτα απ’ όλα ήρθα εδώ γιατί έχουμε κάποιους στόχους να πετύχουμε μαζί. Θέλω να γίνω πρωταθλητή­ς με την ΑΕΚ. Γι’ αυτό ήρθα» υπογράμμισ­ε στις πρώτες δηλώσεις του ο ποδοσφαιρι­στής και πρόσθεσε: «Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια, αλλά ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί τόσος καιρός και μπορούμε να το πετύχουμε από τη νέα σεζόν ή το πολύ την επόμενη».

 ?? INTIME SPORTS/ΝΙΚΟΣ ΒΗΧΟΣ ?? «Θέλω να γίνω πρωταθλητή­ς με την ΑΕΚ», δήλωσε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβι­τς, ο οποίος θα φορά στην Ένωση τη φανέλα με το νούμερο «8».
INTIME SPORTS/ΝΙΚΟΣ ΒΗΧΟΣ «Θέλω να γίνω πρωταθλητή­ς με την ΑΕΚ», δήλωσε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβι­τς, ο οποίος θα φορά στην Ένωση τη φανέλα με το νούμερο «8».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece