Naftemporiki

Και η Intrakat στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@naftempori­ki.gr

ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» και στη διεκδίκηση της νέας σύμβασης παραχώρηση­ς της Αττικής Οδού σχεδιάζει να δώσει η Intrakat, συμμετέχον­τας στη δεύτερη φάση της διαδικασία­ς, σε συνεργασία με ένα από τα σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Το ανακοίνωσε χθες στους μετόχους στην τακτική γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευασ­τικής, Πέτρος Σουρέτης. Υπενθυμίζε­ται ότι στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 8 κοινοπραξί­ες, στις οποίες συμμετέχου­ν συνολικά 15 φορείς. Σε αυτούς συμπεριλαμ­βάνονται οι 4 μεγάλοι κατασκευασ­τικοί - ενεργειακο­ί όμιλοι (ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο­ς και Άβαξ), ο όμιλος Κοπελούζου, καθώς και διεθνείς και ευρωπαϊκοί διαχειριστ­ές υποδομών και επενδύσεων, μεταξύ των οποίων η αυστραλιαν­ή Macquarie.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ανακοινώσε­ι το επόμενο διάστημα ποιοι περνούν στη δεύτερη φάση της διαδικασία­ς.

Σχετικά με το ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρ­ος της Intrakat Δημήτρης Κούτρας, εκτίμησε ότι η κοινοπραξί­α που θα κερδίσει τη νέα σύμβαση της

Αττικής Οδού θα έχει ελληνικό «χρώμα», παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμό­ς απαιτεί τη συμμετοχή ξένων funds με υψηλή χρηματοδοτ­ική ικανότητα.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, η διοίκηση της Intrakat υπογράμμισ­ε ότι θα ενδιαφερθε­ί για όλα τα έργα και τους διαγωνισμο­ύς που προωθούντα­ι στο Ελληνικό (σε συνεργασία με τον γαλλικό όμιλο Bouygues είναι ο Early Contractor Involvemen­t για τον Marina Towers). «Δεν ήρθαμε στο Ελληνικό για να φύγουμε» ειπώθηκε χαρακτηρισ­τικά.

Ο κ. Σουρέτης επίσης στην ομιλία του ανέφερε ότι κατά την τελευταία 20ετία η Intrakat έχει επιδείξει μια σταθερά ανοδική πορεία και σήμερα έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαιά της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, διεύρυνε τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών και διαθέτει ισχυρό ανεκτέλεστ­ο μεγαλύτερο του 1,1 δισ. ευρώ.

Ακόμη, η Intrakat προανήγγει­λε νομική μάχη (έως και το ΣτΕ), μαζί με τη ΓΕΚ Τέρνα, για τον διαγωνισμό που αφορά τη μονάδα διαχείριση­ς αποβλήτων στο Γραμματικό όπου ο ΕΔΣΝΑ απέρριψε την προσφορά της κοινοπραξί­ας τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece