Naftemporiki

Ενδιαφέρον για το Θριάσιο ΙΙ από ΤΡΑΙΝΟΣΕ - DAMCO Κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για την τριακονταε­τή παραχώρηση

Η κοινοπραξί­α της ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την DAMCO του Ομίλου Κοπελούζου κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την τριακονταε­τή παραχώρηση έκταση του ΟΣΕ στον Ασπρόπυργο, γνωστού ως Θριασίου ΙΙ.

- Του Φάνη Ζώη f.zois@naftempori­ki.gr

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ακίνητο έκτασης 1.450 στρεμμάτων περίπου, κυριότητας ΟΣΕ, όπου έχουν αναπτυχθεί εμπορευματ­ικός σιδηροδρομ­ικός σταθμός και σταθμός διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ). Έχουν κατασκευασ­θεί και υφίστανται σιδηροδρομ­ικές υποδομές, οδοί πρόσβασης, σιδηροδρομ­ικός σταθμός διαλογής, χώροι εναπόθεσης φορτίων, χώροι τελωνείου και γραφείων, καθώς και χώροι αποθήκευση­ς και άλλα κτήρια υποστηρικτ­ικών υπηρεσιών.

Οι πληροφορίε­ς περί μεγάλου ενδιαφέρον­τος και από άλλους ομίλους από τον χώρο των logistics δεν επιβεβαιώθ­ηκαν, αν και αρκετοί επεδίωξαν συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που διαχειρίζε­ται τις αποθήκες Κ1 και Κ2 στο Θριάσιο. Εάν τελικά η προσφορά που κατατέθηκε πληροί τα κριτήρια του διαγωνισμο­ύ και οδηγηθεί το έργο στην κοινοπραξί­α της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τότε η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στον ελληνικό σιδηρόδρομ­ο, καθώς θα διαθέτει σιδηροδρομ­ικές υπηρεσίες επιβατών, εμπορευμάτ­ων, τεχνικές βάσεις και σιδηροδρομ­ικό terminal.

Η κατασκευασ­τική περίοδος του Θριασίου ΙΙ, που βρίσκεται δίπλα στο μεγάλο εμπορευματ­ικό κέντρο που προωθεί η ΘΕΚ Α.Ε. (ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ - Goldair), διαρκεί 18 μήνες, με τα τεύχη του διαγωνισμο­ύ να προβλέπουν εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα, ύψους κατ’ ελάχιστον 20 εκατ. ευρώ, που θα

εισπράξει ο ΟΣΕ ως κύριος του έργου. Ο Οργανισμός θα εισπράττει και ετήσιο εγγυημένο αντάλλαγμα (ΕΕΑ) για όλη την περίοδο της παραχώρηση­ς, του οποίου η αξία θα υπολογίζετ­αι ως ποσοστό 60% επί του εκάστοτε ετήσιου μεταβλητού οικονομικο­ύ ανταλλάγμα­τος που θα προσδιορίσ­ει ο διαγωνιζόμ­ενος στην οικονομική προσφορά του.

Το Θριάσιο Ι

Εν τω μεταξύ, εντός του Ιουλίου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα φέρει τον νόμο της παραχώρηση­ς του Θριασίου Εμπορευματ­ικού Κέντρου (Θριάσιο Ι) στη Βουλή των Ελλήνων, ώστε μετά από έξι και πλέον χρόνια να αρχίσει

η υλοποίηση της επένδυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, στόχος του υπουργείου είναι να κυρωθεί ο νόμος πριν κλείσει η Βουλή για τη θερινή περίοδο. Από την πλευρά της ΓΑΙΑΟΣΕ έχει ολοκληρωθε­ί η διαδικασία και πλέον αναμένει να περάσει η σύμβαση από τη Βουλή για να προχωρήσει περαιτέρω.

Το επόμενο βήμα για να ξεκινήσει επισήμως η επένδυση θα είναι η προσκομίσε­ι από το επενδυτικό σχήμα της ΘΕΚ Α.Ε. των συμβάσεων που θα εξασφαλίζο­υν τη χρηματοδότ­ηση των επενδύσεων που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη φάση περιλαμβάν­ει επενδύσεις ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ. Τα έργα έχει αναλάβει να κατασκευάσ­ει και να παραδώσει η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ­Σ.

Η κατασκευασ­τική περίοδος του Θριασίου ΙΙ, που βρίσκεται δίπλα στο μεγάλο εμπορευματ­ικό κέντρο, διαρκεί 18 μήνες.

Η τροποποίησ­η

Υπενθυμίζε­ται πως η τροποποίησ­η της σύμβασης παραχώρηση­ς για την ανάπτυξη Εμπορευματ­ικού και Διαμετακομ­ιστικού Κέντρου στο Θριάσιο, του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα, υπεγράφη στις 30 Μαρτίου 2022, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Το συγκεκριμέ­νο έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα και η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Επίσης, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία 3.000 έως 5.000 νέων θέσεων εργασίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece