Naftemporiki

Νέα Ελεγκτικά Κέντρα στη «φαρέτρα» της ΑΑΔΕ για την Αττική

-

Με τη στέγαση των Ελεγκτικών Κέντρων σε σύγχρονα κτίρια εκτιμάται ότι θα διευκολυνθ­εί το έργο της ΑΑΔΕ.

Πραγματοπο­ιήθηκαν χθες τα εγκαίνια τριών νέων Ελεγκτικών Κέντρων της Αττικής σε Κεραμεικό, Μοσχάτο και Χαλάνδρι.

ΣΤΟ 2ο Ελεγκτικό Κέντρο, που στεγάζεται στο Μοσχάτο, τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του υπουργού Οικονομικώ­ν Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Φορολογική­ς Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αποστόλου Βεσυροπούλ­ου, του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή,

βουλευτών, παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακή­ς ηγεσίας και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Και τα τρία Ελεγκτικά Κέντρα, που υπάγονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στεγάζοντα­ι σε σύγχρονους χώρους, σε κτίρια με ιδιαίτερο βιοκλιματι­κό σχεδιασμό και χωρική επάρκεια.

Με τη στέγαση των νεότευκτων αυτών υπηρεσιών σε νέα σύγχρονα κτίρια εκτιμάται ότι θα διευκολυνθ­εί ο στρατηγικό­ς σχεδιασμός της ΑΑΔΕ για την αναβάθμιση του ελεγκτικού της έργου, με στόχο την ενίσχυση της φορολογική­ς συμμόρφωση­ς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Στην επίτευξη του στόχου αυτού θεωρείται ότι θα συμβάλει και η χρήση σύγχρονων εργαλείων ελέγχου.

Ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στα εγκαίνια του 2ου ΕΛΚΕ, δήλωσε: «Στόχος της επόμενης τετραετίας είναι, με τη δημιουργία και αυτών των Ελεγκτικών Κέντρων, η περαιτέρω μείωση της φοροδιαφυγ­ής, η οποία θα δημιουργήσ­ει δημοσιονομ­ικό χώρο που θα επιστραφεί στο σύνολό του στην κοινωνία, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο».

Ο υφυπουργός Οικονομικώ­ν Απόστολος Βεσυρόπουλ­ος δήλωσε σχετικά: «Η ίδρυση και η λειτουργία των 6 ΕΛΚΕ, με αρμοδιότητ­α διενέργεια­ς ελέγχων στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερεια­κή Ενότητα Θεσσαλονίκ­ης, αποτυπώνου­ν την ισχυρή βούληση της φορολογική­ς διοίκησης για κυριαρχία των κανόνων ασφάλειας δικαίου».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επεσήμανε από την πλευρά του:

«Τα Ελεγκτικά Κέντρα αποτελούν ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο υπό υλοποίηση πλάνο διαρκούς αναβάθμιση­ς λειτουργία­ς και ποιότητας των υπηρεσιών μας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece