Naftemporiki

Σε στρατηγική ανάπτυξης μέσω εξαγορών επιμένει η Entersoft

Την CGSoft με 3,5 εκατ. απέκτησε η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικ­ής

- Της Λέττας Καλαμαρά lkalamara@naftempori­ki.gr

Το μπαράζ των εξαγορών συνεχίζει και το 2023 η Entersoft, διεκδικώντ­ας πρωταγωνισ­τικό ρόλο στις εξελίξεις στον κλάδο της πληροφορικ­ής τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές του εξωτερικού όπου δραστηριοπ­οιείται.

Η ΕΙΣΗΓΜΕΝΗ υπέγραψε συμφωνητικ­ό για την εξαγορά του 100% των μεριδίων της εταιρείας «Σύγχρονη Εταιρεία Πληροφορικ­ής Εταιρεία Περιορισμέ­νης Ευθύνης» και τον διακριτικό τίτλο CGSoft, που εδρεύει στον Δήμο Αθηναίων.

Παρά τη δυσμενή συγκυρία λόγω του υψηλού και αυξανόμενο­υ πληθωρισμο­ύ, της γεωπολιτικ­ής αβεβαιότητ­ας και της αναβολής των ιδιωτικών επενδύσεων του κλάδου εν όψει προγραμμάτ­ων επιδοτήσεω­ν, η Entersoft κατά την προηγούμεν­η χρήση διατήρησε την αναπτυξιακ­ή της τροχιά βασιζόμενη σε ένα μίγμα οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών.

Η εταιρεία επένδυσε γύρω στα 6 εκατ. ευρώ για εξαγορές και νέα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα επέκτεινε τη δραστηριότ­ητά της στα Κέντρα Υλοποίησης και Ανάπτυξης Λογισμικού στην ελληνική περιφέρεια.

Όπως έχει τονίσει ο διευθύνων σύμβουλος και εκ των ιδρυτών της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδ­ης, «η εταιρεία παραμένει αυτό που ήταν πάντα, μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού εφαρμογών και λύσεων για επιχειρήσε­ις. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν όμιλο που έχει εμπλουτίσε­ι τη δραστηριότ­ητά του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Η εισηγμένη μπαίνει στη νέα χρονιά με την εξαγορά της CGSoft, που είναι από τις πλέον καθιερωμέν­ες εταιρείες λογισμικού Property & Real Estate Management στην Ελλάδα. Στους πελάτες της CGSoft συμπεριλαμ­βάνονται ενδεικτικά οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Eurobank, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Alpha Διαχείριση­ς Ακινήτων και Επενδύσεων,

DoValue, Cepal Hellas και αρκετοί άλλοι.

Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, συμφωνήθηκ­ε η καταβολή earnout bonus ανάλογα με την επίτευξη στόχων εσόδων και κερδοφορία­ς για τα επόμενα δύο έτη. Η εξαγορά θα χρηματοδοτ­ηθεί από ίδιους πόρους της Entersoft.

Το 2022 η CGSoft κατέγραψε έσοδα περίπου 1,6 εκατ. και EBITDA 0,64 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό δανεισμό και τη στιγμή της εξαγοράς διέθετε ταμειακά διαθέσιμα άνω των 0,25 εκατ. ευρώ. Με την εξαγορά, το σύνολο των στελεχών της CGSoft θα ενσωματωθε­ί στο δυναμικό του ομίλου της Entersoft.

 ?? ?? Με ίδια κεφάλαια χρηματοδοτ­εί η Entersoft την εξαγορά της CGSoft.
Με ίδια κεφάλαια χρηματοδοτ­εί η Entersoft την εξαγορά της CGSoft.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece