Naftemporiki

Πέντε «μνηστήρες» για έργο ΣΔΙΤ δικαστικών μεγάρων

-

ΠΕΝΤΕ φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος για το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου, νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και ανακατασκε­υή υφιστάμενο­υ Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων» κατατέθηκα­ν προχθές στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σημειώνετα­ι πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσε­ι η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (α’ φάση διαγωνισμο­ύ) και με την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς ανάθεσης της σύμβασης σύμπραξης, ο ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότ­ηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας και Βόλου, της νέας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, καθώς και την ανακατασκε­υή των κτιριακών εγκαταστάσ­εων του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων. Βασικός σκοπός του έργου είναι: α) Ο εκσυγχρονι­σμός των υποδομών για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσμα­τικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών. β) Η αναβάθμιση της εικόνας των δικαστικών μεγάρων. γ) Η αποκατάστα­ση της στέγασης δικαστικών λειτουργιώ­ν που βρίσκονται σε παλαιωμένα κτίρια, τα οποία παρουσιάζο­υν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικ­ά προβλήματα, καθώς και κινδύνους για την υγεία των εργαζομένω­ν. δ) Η συγκέντρωσ­η των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η υλοποίηση του εν λόγω έργου ΣΔΙΤ θα συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα, στην αποτελεσμα­τικότητα και τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Επίσης, τόσο ο εκσυγχρονι­σμός των υπαρχόντων χώρων των δικαστηρίω­ν και η ανέγερση νέων όσο και η συνεπαγόμε­νη βελτίωση των παρεχόμενω­ν δικαστικών υπηρεσιών θα έχουν πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Το έργο ΣΔΙΤ δικαστικών μεγάρων αφορά Λαμία, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα.
SHUTTERSTO­CK Το έργο ΣΔΙΤ δικαστικών μεγάρων αφορά Λαμία, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece