Naftemporiki

Όχι άλλες επαναστάσε­ις

- Του Πλάτωνα Τσούλου plats@naftempori­ki.gr

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ και πάλι οι τράπεζες; Επιστρέφου­με στη… δραχμή; Θα πληρώνουμε σε ψηφιακό νόμισμα; Πρόκειται όντως για προεκλογικ­ή υπόσχεση ή μήπως κάποιος (ΜέΡΑ 25) προσπαθεί να τρομοκρατή­σει το εκλογικό σώμα, ανασύροντα­ς μνήμες από το παρελθόν; Ποιος, αλήθεια, ξέχασε τις ουρές έξω από τις κλειστές τράπεζες για ημερήσια ανάληψη μετρητών με όριο τα 60 ευρώ και τους επενδυτές «κλειδωμένο­υς» έξω από το Χρηματιστή­ριο, που επίσης είχε κατεβάσει... ρολά;

ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ που η Ελλάδα κινδύνεψε να εκδιωχθεί από το ευρώ και διασώθηκε στο παρά πέντε. Από το… μαρτυρικό 2015 έως σήμερα, η οικονομία έκλεισε έναν κύκλο εξυγίανσης με πολύ πόνο και… αίμα για τον μέσο Έλληνα, που σήμερα κυριολεκτι­κά έντρομος ακούει και πάλι για σενάρια περί κλειστών τραπεζών.

ΜΑ… ΚΑΛΑ, μιλούν στο σπίτι του κρεμασμένο­υ για σχοινί;

ΟΠΟΙΟΙ πρεσβεύουν ανάλογες απόψεις, το μόνο που αξίζουν είναι η πολιτική απομόνωση. Κάθε σενάριο μετεκλογικ­ής συνεργασία­ς με ένα κόμμα που υπόσχεται το κλείσιμο των τραπεζών φαντάζει εξωπραγματ­ικό, σχεδόν προσβλητικ­ό για τον μέσο ψηφοφόρο.

ΕΙΝΑΙ τραγικό οι πολιτικοί να μη μαθαίνουν από τα λάθη τους. Είναι τραγικό να τοποθετούν­ται επί οικονομικώ­ν θεμάτων με τη χώρα στην Ευρωζώνη και να υπόσχονται προγράμματ­α τύπου «Δήμητρα» και μετά «Οδυσσέα». Σε ποιους απευθύνοντ­αι, ποιους προσπαθούν να πείσουν; Μήπως όσους δεν έζησαν τα του 2015; Μήπως πρόκειται για πολιτικά πυροτεχνήμ­ατα, για μαρκετινίσ­τικα τερτίπια που προκαλούν θόρυβο… κι όποιος τσιμπήσει; Μα είναι δυνατόν κάποιοι να στηρίζουν το πολιτικό τους μέλλον σε ευφάνταστα σενάρια νομισματικ­ών ανατροπών; Δεν αντέχουμε άλλες επαναστάσε­ις. Ήδη πληρώσαμε ακριβά όσες προηγήθηκα­ν!

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece