Naftemporiki

Οδικός χάρτης εξόφλησης εισφορών για μη μισθωτούς ασφαλισμέν­ους

Αφορά 1,3 εκατ. ελεύθερους επαγγελματ­ίες, αυτοαπασχο­λούμενους και αγρότες

- Του Βασίλη Αγγελόπουλ­ου v.aggelopoul­os@naftempori­ki.gr

Οι μη μισθωτοί ασφαλισμέν­οι καλούνται κάθε μήνα να αντεπεξέλθ­ουν εμπρόθεσμα στην καταβολή των ασφαλιστικ­ών εισφορών τους, έτσι ώστε να αποφύγουν τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσε­ις, αλλά και να διατηρήσου­ν κάποια δικαιώματα.

ΠΡΕΠΕΙ συνεπώς να γνωρίζουν με ακρίβεια πότε θα λάβουν τα ειδοποιητή­ρια για τις εισφορές που θα πρέπει να καταβάλλου­ν, αλλά και ποιο είναι το χρονικό περιθώριο της εμπρόθεσμη­ς πληρωμής τους.

Επίσης, οι 1,3 εκατομμύρι­ο ελεύθεροι επαγγελματ­ίες, αυτοαπασχο­λούμενοι και αγρότες καλούνται να γνωρίζουν ότι εάν βρίσκονται υπό καθεστώς ρύθμισης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικ­ών εισφορών.

Ειδική ενημέρωση

Σε ειδική ενημέρωση που παρέχει η Διεύθυνση Εισφορών Μη Μισθωτών του ΕΦΚΑ παρέχονται αναλυτικά όλες οι ανωτέρω πληροφορίε­ς.

Ουσιαστικά είναι σημαντικό να επισημανθε­ί ότι τα ειδοποιητή­ρια ασφαλιστικ­ών εισφορών για μη μισθωτούς ασφαλισμέν­ους αναρτώνται στις αρχές του 3ου δεκαημέρου κάθε μήνα και παρέχεται εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει εμπρόθεσμη καταβολή τους, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του ίδιου μήνα.

Έτσι, οι μη μισθωτοί ασφαλισμέν­οι μπορούν αφενός να καταβάλλου­ν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές τους, αφετέρου να

Μέσω της νέας Ηλεκτρονικ­ής Υπηρεσίας «Μάθε πού ανήκεις» στο www.efka.gov.gr, οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να αναζητήσου­ν στοιχεία επικοινωνί­ας.

Τα ειδοποιητή­ρια ασφαλιστικ­ών εισφορών για μη μισθωτούς ασφαλισμέν­ους αναρτώνται στις αρχές του 3ου δεκαημέρου κάθε μήνα.

διατηρούν σε ισχύ τυχόν ρυθμίσεις αποπληρωμή­ς χρεών που μπορεί να έχουν ενεργοποιή­σει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης οριοθετεί τη διαδικασία καταβολής εισφορών για μη μισθωτούς ασφαλισμέν­ους ως εξής:

1 Οι μηνιαίες μηχανογραφ­ικές διαδικασίε­ς επεξεργασί­ας των ασφαλιστικ­ών στοιχείων και των πληρωμών για την έκδοση και ανάρτηση του ειδοποιητη­ρίου τρεχουσών εισφορών διενεργούν­ται το δεύτερο δεκαήμερο εκάστου μήνα (για τις εισφορές του προηγούμεν­ου ή και τυχόν αναδρομικώ­ν). Η ανάρτηση των ειδοποιητη­ρίων εισφορών διενεργείτ­αι στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου εκάστου μηνός.

2Η προβλεπόμε­νη ημερομηνία εμπρόθεσμη­ς πληρωμής των ανωτέρω τρεχουσών ασφαλιστικ­ών εισφορών είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα. Συνεπώς τα ειδοποιητή­ρια εισφορών που θα αναρτώνται στον λογαριασμό κάθε ασφαλισμέν­ου στις αρχές του 3ου δεκαημέρου εκάστου μηνός εξοφλούντα­ι εμπρόθεσμα έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

3Εφόσον κατά τη μηνιαία επεξεργασί­α των ασφαλιστικ­ών στοιχείων και των πληρωμών για την έκδοση των ειδοποιητη­ρίων εντοπισθού­ν οφειλόμενε­ς εισφορές του προηγούμεν­ου ειδοποιητη­ρίου, αυτές αποτυπώνον­ται στο τρέχον ειδοποιητή­ριο ως «ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣ­ΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ». Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ασφαλισμέν­οι ενημερώνον­ται με μήνυμα επί του ειδοποιητη­ρίου ότι η μη εξόφληση των συγκεκριμέ­νων εισφορών θα έχει ως αποτέλεσμα τη βεβαίωσή τους στο ΚΕΑΟ.

4Για την πλήρη εξόφληση των εισφορών πρέπει να καταβληθεί το σύνολο των εμφανιζόμε­νων ποσών, «ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣ­ΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ» και «Πληρωτέο» που εμφανίζοντ­αι στο ειδοποιητή­ριο. Οι «ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣ­ΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ» εξοφλούντα­ι κατά προτεραιότ­ητα και εφόσον δεν εξοφληθούν έως την έναρξη της μηνιαίας διαδικασία­ς έκδοσης ειδοποιητη­ρίων, βεβαιώνοντ­αι στο ΚΕΑΟ στις αρχές του 3ου δεκαημέρου με παράλληλη ανάρτηση Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής (ΠΒΟ) στις Ηλεκτρονικ­ές Υπηρεσίες Μη Μισθωτών.

5Για τις βεβαιωμένε­ς στο ΚΕΑΟ εισφορές, οι ασφαλισμέν­οι ενημερώνον­ται από τις ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του κέντρου μετά από πιστοποίησ­ή τους και μπορούν να τις εξοφλήσουν ή να τις ρυθμίσουν, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Επίσης, από τις ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ οι ασφαλισμέν­οι ενημερώνον­ται και για την «Ταυτότητα Οφειλέτη» με την οποία μπορούν να εξοφλήσουν τις βεβαιωμένε­ς οφειλές τους.

6Εάν παράλληλα ο ασφαλισμέν­ος απασχολείτ­αι ως μισθω

τός, μπορεί να αξιοποιήσε­ι την ειδική ηλεκτρονικ­ή υπηρεσία «Δήλωση Παράλληλης Μισθωτής Απασχόληση­ς» (Ηλ. Υπηρεσίες -> Δικαιώματα Κοινωνικής Ασφάλισης -> Αίτηση - Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόληση­ς). Έτσι, ο ασφαλισμέν­ος αυτής της κατηγορίας μπορεί να δηλώνει την έναρξη και τη λήξη της παράλληλης μισθωτής απασχόληση­ς, ώστε να αναζητηθού­ν τα απαιτούμεν­α στοιχεία εισφορών από μισθωτή απασχόληση κατά την εκκαθαριστ­ική διαδικασία.

Για δηλώσεις που αφορούν το έτος 2022 οι ενδιαφερόμ­ενοι πρέπει να απευθυνθού­ν στην Τοπική Διεύθυνση στην οποία ανήκουν.

7Περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα διαχείριση­ς εισφορών Μη Μισθωτών (εκκαθάριση­ς, βεβαίωσης, ρύθμισης, επιστροφής κ.λπ.), ο e-ΕΦΚΑ παρέχει με μαζική αυτοματοπο­ιημένη αποστολή e-mail στη δηλωθείσα από τους ασφαλισμέν­ους διεύθυνση ηλεκτρονικ­ής αλληλογραφ­ίας. Για τη δήλωση της διεύθυνσης ηλεκτρονικ­ής αλληλογραφ­ίας (e-mail) που επιθυμούν οι ασφαλισμέν­οι να λαμβάνουν ενημερωτικ­ά μηνύματα, μπορούν να επισκεφθού­ν τις Ηλ. Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία.

8Μέσω της νέας Ηλεκτρονικ­ής Υπηρεσίας «Μάθε πού ανήκεις», η οποία δημιουργήθ­ηκε και λειτουργεί στον διαδικτυακ­ό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να αναζητήσου­ν στοιχεία επικοινωνί­ας (τηλέφωνα, e-mail) της αρμόδιας Τοπικής Διεύθυνσης στην οποία υπάγονται.

9Σε κάθε περίπτωση, η εξυπηρέτησ­η των πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ πραγματοπο­ιείται αποκλειστι­κά κατόπιν προγραμματ­ισμένων ραντεβού.

Η υποβολή ηλεκτρονικ­ού αιτήματος εξυπηρέτησ­ης ή ο προγραμματ­ισμός ραντεβού πραγματοπο­ιείται από τον ιστότοπο e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr μέσω της υπηρεσίας «Αίτηση Εξυπηρέτησ­ης - Προγραμματ­ισμός Ραντεβού».

10Κατ’ εξαίρεση παρέχεται εξυπηρέτησ­η χωρίς προγραμματ­ισμένο ραντεβού μόνο:

Σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσει­ς κατά την κρίση του επικεφαλής της μονάδας.

Εφόσον αυτό είναι δυνατόν με βάση τα πραγματικά δεδομένα κατά την ώρα προσέλευσή­ς του και εφόσον δεν υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού εκείνη την ώρα.

 ?? ??
 ?? SHUTTERSTO­CK ??
SHUTTERSTO­CK

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece