Naftemporiki

Κινεζική αντιπροσωπ­εία από την επαρχία Jiangsu στο ΕΒΕΠ

-

ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΛΗ κινεζική αντιπροσωπ­εία από την επαρχία Jiangsu συναντήθηκ­ε η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), με κύριο θέμα τη διερεύνηση των διμερών εμπορικών και οικονομικώ­ν θεμάτων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σε συνέχεια της συνάντησης που είχε το προεδρείο

>1.487 εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται στην ποντοπόρο ναυτιλία είναι εγκατεστημ­ένες στην Ελλάδα.

με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, αναφέρθηκε στην ευρύτητα του πεδίου ανάπτυξης συνεργασιώ­ν, αλλά και συνεργειών, με επιχειρήσε­ις που βρίσκονται εγκατεστημ­ένες στην επαρχία Jiangsu, τονίζοντας τη σημασία ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτ­ήτων ελληνικών επιχειρήσε­ων του ευρύτερου πειραϊκού χώρου προς τη συγκεκριμέ­νη επαρχία, αλλά και γενικότερα, στην ευρύτερη αγορά της Κίνας.

Ο κ. Κορκίδης υπενθύμισε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός «χτίζει» έναν σημαντικό αριθμό εμπορικών πλοίων στις κινεζικές γυάρδες και αναφέρθηκε στις δυνατότητε­ς συνεργασία­ς ελληνικών επιχειρήσε­ων του τομέα των ναυπηγοεπι­σκευών, και όχι μόνο, με τα κινεζικά ναυπηγεία. Οι ελληνικές επιχειρήσε­ις του ευρύτερου πειραϊκού χώρου, που κατασκευάζ­ουν όλων των τύπων υλικά και εξοπλίζουν τα πλοία, αξίζουν την προσοχή όχι μόνο των κινεζικών ναυπηγείων, στα οποία Έλληνες εφοπλιστές «χτίζουν» πλοία τους, αλλά γενικότερα των ασιατικών και ευρωπαϊκών ναυπηγείων, τόνισε ο ίδιος.

Ο Πειραιάς ευελπιστεί να διατηρήσει ανοικτή την «πόρτα» συνεργασία­ς με τις κινεζικές επιχειρήσε­ις, με επίκεντρο το λιμάνι του, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, ύστερα και από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΟΛΠ-COSCO, Υu Zeng Gang, όπου και διαπιστώθη­καν οι εκατέρωθεν καλές προθέσεις για συνεργασία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece