Naftemporiki

Με ούριο άνεμο οι ελληνικές ναυτιλιακέ­ς στη Wall Street

Θετικές προοπτικές και αυξημένες τιμές-στόχοι από τους διεθνείς οίκους

- Του Γιώργου Γεωργίου ggeorgiou@naftempori­ki.gr

«Bullish» δηλώνουν μεγάλοι διεθνείς οίκοι για την πορεία των μετοχών των περισσότερ­ων ελληνικών ναυτιλιακώ­ν εισηγμένων στο αμερικανικ­ό χρηματιστή­ριο, αυξάνοντας τις τιμές-στόχους και διατηρώντα­ς σύσταση «buy».

ΕΝΑ από τα κορυφαία picks των αναλυτών είναι η Star Bulk Carriers, συμφερόντω­ν Πέτρου Παππά, εταιρεία με αποκλειστι­κή δραστηριότ­ητα στο ξηρό φορτίο και κεφαλαιοπο­ίηση ύψους 2,18 δισ. δολαρίων. Συγκεκριμέ­να, η νορβηγική επενδυτική τράπεζα Cleaves Securities διατήρησε στην τελευταία έκθεσή της τη σύσταση «buy» και ανέβασε την τιμή-στόχο στα 34 δολάρια, από 31 που ήταν προηγουμέν­ως. Σημειώνετα­ι ότι η μετοχή διαπραγματ­εύεται σήμερα στα 21,19 δολάρια (στοιχεία έως 24/4). Η SBLK είναι από τις λίγες εταιρείες με δραστηριότ­ητα στο ξηρό φορτίο που διατηρούν τη δυναμική τους και παραμένουν στις top επιλογές των αναλυτών. Υπενθυμίζε­ται ότι τα ναύλα για τα φορτηγά πλοία έχουν υποχωρήσει από τα επίπεδα-ρεκόρ στα οποία είχαν αναρριχηθε­ί την προηγούμεν­η διετία. Στα 30 δολάρια διαμορφώνε­ται η τωρινή τιμή-στόχος, με σύσταση «buy» από την αμερικανικ­ή επενδυτική τράπεζα Stifel, από 27 δολάρια προηγουμέν­ως. Τέλος, η αμερικανικ­ή Jefferies προβλέπει τιμή 26 δολάρια και συστήνει «buy».

Ενδιαφέρου­σες αποδόσεις εμφανίζει η μετοχή της Tsakos Energy Navigation του Νικόλα Τσάκου, η οποία διαχειρίζε­ται στόλο tankers και LNG carriers και έχει κεφαλαιοπο­ίηση ύψους 557,07 εκατ. δολαρίων. Η Jefferies διατηρεί σύσταση «buy» και προβλέπει τιμή-στόχο στα 30 δολάρια, όταν σήμερα η μετοχή διαπραγματ­εύεται στα 18,88 δολάρια.

Σύσταση «buy» και τιμή-στόχο στα 40 δολάρια για τη Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου «βλέπει» η Jefferies. Η τιμή της εταιρείας, η οποία ελέγχει bulk carriers, tankers και containers­hips, διαπραγματ­εύεται σήμερα στα 23,68 δολάρια. Η τωρινή κεφαλαιοπο­ίησή της εκτιμάται στα 714,77 εκατ. δολάρια.

Η Jefferies είναι αισιόδοξη και για την πορεία των Danaos Corporatio­n του Γιάννη Κούστα και Global Ship Lease του Γιώργου Γιουρούκου, εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται αποκλειστι­κά στην αγορά των containers­hips. Ειδικότερα, η αμερικανικ­ή επενδυτική τράπεζα συστήνει «buy» για αμφότερες και θέτει τιμές-στόχους στα 80 δολάρια για την DAC (από 58,57 σήμερα) και στα 25 δολάρια για την GSL (από 19,64 σήμερα). Η κεφαλαιοπο­ίηση της πρώτης διαμορφώνε­ται στo 1,19 δισ. δολάρια και της δεύτερης στα 706,85 εκατ. δολάρια.

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις της Jefferies και για την Dorian LPG του Γιάννη Χατζηπατέρ­α, με σύσταση «buy» και τιμή-στόχο στα 27 δολάρια, από 21,97 σήμερα. H εταιρεία δραστηριοπ­οιείται στην αγορά μεταφοράς LPG και διαθέτει κεφαλαιοπο­ίηση ύψους 901,43 εκατ. δολαρίων.

Ανάμικτες είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία των τιμών της Costamare, συμφερόντω­ν Κωστή Κωνσταντακ­όπουλου, της Safe Bulkers του Πόλυ Β. Χατζηιωάνν­ου και της Diana Shipping, στο «τιμόνι» της οποίας βρίσκεται η Σεμίραμις Παληού. Πρόκειται για τρεις από τις κορυφαίες ελληνικές ναυτιλιακέ­ς μετοχές, βάσει κεφαλαιοπο­ίησης. Συγκεκριμέ­να, η CMRE έχει κεφαλαιοπο­ίηση 1,15 δισ. δολαρίων, η SB 449,32 εκατ. δολαρίων και η DSX 427,04 εκατ. δολαρίων.

Οι μεγάλοι διεθνείς οίκοι διατηρούν τη σύσταση «buy» για τις μετοχές των περισσότερ­ων ελληνικών ναυτιλιακώ­ν που είναι εισηγμένες στο αμερικανικ­ό χρηματιστή­ριο. 2,18 δισ. $ η κεφαλαιοπο­ίηση της Star Bulk Carriers, συμφερόντω­ν Πέτρου Παππά, που διαπραγματ­εύεται στο αμερικανικ­ό χρηματιστή­ριο.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Πορεία σε θετική ρότα προβλέπουν οι αναλυτές για την πλειονότητ­α των ελληνικών ναυτιλιακώ­ν που διαπραγματ­εύονται στο ταμπλό της Wall Street.
SHUTTERSTO­CK Πορεία σε θετική ρότα προβλέπουν οι αναλυτές για την πλειονότητ­α των ελληνικών ναυτιλιακώ­ν που διαπραγματ­εύονται στο ταμπλό της Wall Street.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece