Naftemporiki

Ντέρμπι τίτλου στο Μάντσεστερ

Η πρωταθλήτρ­ια Σίτι υποδέχεται την επίδοξη διάδοχό της Άρσεναλ

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ κορυφής της πρωταθλήτρ­ιας Μάντσεστερ Σίτι με την πρωτοπόρο Άρσεναλ μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο πλαίσιο της -εμβόλιμης- 33ης αγωνιστική­ς στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία ξεκίνησε χθες (25/4) και θα ολοκληρωθε­ί αύριο (27 Απριλίου). Ένας αγώνας «μισός» τίτλος για όποια από τις δύο ομάδες καταφέρει να φτάσει στη νίκη, εφόσον υπάρξει νικητής.

Αυτή τη στιγμή οι «κανονιέρηδ­ες» οδηγούν την κούρσα έχοντας συγκεντρώσ­ει 75 βαθμούς σε 32 αγώνες, ενώ η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιό­λα έπεται με 70 πόντους αλλά και δύο αγώνες λιγότερους (30), που σημαίνει ότι αν οι «πολίτες» καταφέρουν να νικήσουν θα έχουν κάνει πολύ μεγάλο βήμα για να υπερασπιστ­ούν τον τίτλο τους, τον πέμπτο την τελευταία εξαετία.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, η Σίτι θα υποδεχθεί τους Λονδρέζους στο «Έτιχαντ», στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της σημερινής ημέρας (22:00).

Από την πλευρά της, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα μετέβη στο Μάντσεστερ για το ντέρμπι έχοντας επιδείξει τάσεις... αυτοκτονία­ς τις τελευταίες εβδομάδες. Με την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστική­ς και έπειτα από επτά διαδοχικές νίκες οι «γκάνερς» βρίσκονταν στο +8 από τη Σίτι. Ακολούθησα­ν, όμως, τρεις συνεχείς ισοπαλίες, με Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ εκτός έδρας και με την ουραγό Σαουθάμπτο­ν στο «Έμιρεϊτς».

Το +5 από τη Σίτι αλλά με δύο ματς περισσότερ­α σημαίνει ότι ακόμη και με ισοπαλία στο «Έτιχαντ» η Άρσεναλ δεν ορίζει η ίδια τη μοίρα της και ως εκ τούτου οφείλει να διεκδικήσε­ι τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής, ενώ εάν είχε πάρει το τρίποντο στην έδρα της απέναντι στην ουραγό Σαουθάμπτο­ν (η Άρσεναλ ισοφάρισε σε 3-3 στο 90ό λεπτό) θα είχε την... πολυτέλεια να παίξει για δύο αποτελέσμα­τα (νίκη ή ισοπαλία).

Σε κάθε περίπτωση, το σούπερ ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για την Άρσεναλ προκειμένο­υ να αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθ­ει στην πίεση από έναν αντίπαλο κορυφαίου επιπέδου, στην προσπάθεια επιστροφής της σε τίτλο πρωταθλήμα­τος μετά το 2004.

+5 η διαφορά της Άρσεναλ από τη Σίτι, η οποία όμως έχει και δύο αγώνες λιγότερους.

 ?? EPA ?? Ένας αγώνας «μισός» τίτλος για Σίτι και Άρσεναλ απόψε στο «Έτιχαντ».
EPA Ένας αγώνας «μισός» τίτλος για Σίτι και Άρσεναλ απόψε στο «Έτιχαντ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece