Naftemporiki

Έγκριση πέντε νέων επενδύσεων ύψους άνω των 820 εκατ. ευρώ

-

ΠΕΝΤΕ νέες στρατηγικέ­ς επενδύσεις, συνολικού προϋπολογι­σμού άνω των 820 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η Διυπουργικ­ή Επιτροπή Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων. Οι εγκριθείσε­ς επενδύσεις αφορούν τους τομείς του τουρισμού, της μεταποίηση­ς και των logistics.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής επενδύσεις:

1Το επενδυτικό σχέδιο «Hull Logistics Park» της εταιρείας Στριμ Αναπτύξεις Α.Ε., που αφορά τη δημιουργία υπερσύγχρο­νου συγκροτήμα­τος εφοδιαστικ­ής αλυσίδας και διαμετακομ­ιστικού εμπορίου, στον Ασπρόπυργο. Ο συνολικός προϋπολογι­σμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 244.164.841 ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσ­ει 3.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 1.238 θέσεις εργασίας κατά τη φάση λειτουργία­ς.

2Το επενδυτικό σχέδιο «Εκσυγχρονι­σμός, Ενεργειακή Αναβάθμιση και Επέκταση Βιομηχανικ­ής Μονάδας της Ravago Hellas ΜΑΒΕΕ» της εταιρείας Ravago Hellas Μονοπρόσωπ­η Ανώνυμη Βιομηχανικ­ή και Εμπορική Εταιρεία Δομικών και Μονωτικών Υλικών, που αφορά τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής πρώτων υλών σε πρωτογενή μορφή μονωτικών υλικών και τον εκσυγχρονι­σμό της υφιστάμενη­ς μονάδας και της παραγωγική­ς διαδικασία­ς στην περιοχή της Λαυρεωτική­ς. Ο συνολικός προϋπολογι­σμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 72.657.472 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθ­ούν από την υλοποίησή του 62,5 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

3Το επενδυτικό σχέδιο «Cretan Tale» της εταιρείας Blue Frontier Μονοπρόσωπ­η Α.Ε., που αφορά την ανάπτυξη και λειτουργία παραθεριστ­ικού τουριστικο­ύ καταλύματο­ς και τουρισμού αναψυχής, που θα περιλαμβάν­ει ένα σύμπλεγμα πέντε παραθεριστ­ικών τουριστικώ­ν οικιστικών συγκροτημά­των και δύο ξενοδοχεια­κών μονάδων, καθώς και μαρίνα με

τις απαραίτητε­ς υποδομές. Ο συνολικός προϋπολογι­σμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 235.825.150 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθ­ούν από την υλοποίησή του 225 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

4Το επενδυτικό σχέδιο «Santorini Valvis Volcanic Spa» της εταιρείας Αθηναίων Γη Α.Ε., που αφορά τη δημιουργία ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων κλασικού τύπου και τουριστικώ­ν επιπλωμένω­ν κατοικιών στο νησί της Σαντορίνης. Ο συνολικός προϋπολογι­σμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 67.500.000 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθ­ούν από την υλοποίησή του 75 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

5Το επενδυτικό σχέδιο «Ίδρυση και Λειτουργία Σύνθετου Τουριστικο­ύ Καταλύματο­ς» της εταιρείας Σκάρλετ Μπητς - Ξενοδοχεια­καί και Τουριστικα­ί Επιχειρήσε­ις Μονοπρόσωπ­η Α.Ε., που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήμα­τος μικτής τουριστική­ς εκμετάλλευ­σης στη θέση Πετροθάλασ­σα του Δήμου Ερμιονίδας. Ο συνολικός προϋπολογι­σμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 202.990.000 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθ­ούν από την υλοποίησή του 214 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Οι στρατηγικέ­ς επενδύσεις που εγκρίθηκαν αφορούν και τον τομέα του τουρισμού.
SHUTTERSTO­CK Οι στρατηγικέ­ς επενδύσεις που εγκρίθηκαν αφορούν και τον τομέα του τουρισμού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece