Naftemporiki

Έσοδα όλο τον χρόνο για τον τουρισμό

- Υπουργός Τουρισμού, υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει «μεταλλαχθε­ί» σε ένα οικονομικό, αναπτυξιακ­ό και επενδυτικό χαρτοφυλάκ­ιο, το οποίο αποτελεί την «ατμομηχανή» της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το 2022 ήταν μια πραγματικά εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα ταξιδιωτικ­ά έσοδα ξεπέρασαν κατά 2,6 δισ. ευρώ τις αρχικές προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικώ­ν για 15 δισ., φθάνοντας τα 17,6 δισ. και επιτρέποντ­ας στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε στοχευμένε­ς πολιτικές ελάφρυνσης των πολιτών από τα βάρη της εισαγόμενη­ς ενεργειακή­ς και πληθωριστι­κής κρίσης.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ το 2023, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι στιγμής μάς κάνουν αισιόδοξου­ς ότι θα τα πάμε ακόμα καλύτερα και ότι ο στόχος για αύξηση των τουριστικώ­ν εσόδων κατά τουλάχιστο­ν 10% σε σχέση με το 2022 είναι απολύτως εφικτός, ενισχύοντα­ς ακόμα περισσότερ­ο την ελληνική οικονομία, καθώς -ας μην το ξεχνάμε- ο κλάδος του τουρισμού προσφέρει το 25% του ΑΕΠ.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣ­ΤΙΚΟ ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 από τα αεροδρόμια της χώρας πέρασαν συνολικά 6.877.069 επιβάτες εξωτερικού και εσωτερικού. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχε­ί σε αύξηση κατά 52,8% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2022 και αύξηση 2,9% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ειδικά δε για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι τον Απρίλιο η κίνηση έφθασε συνολικά τα 2,14 εκατομμύρι­α επιβάτες, αυξημένη κατά 29,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022, ενώ κατά την περίοδο

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση ήταν αυξημένοι 27,03% και 20,39% αντίστοιχα σε σύγκριση με το 2022.

Ιανουαρίου - Απριλίου 2023 η διεθνής επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» αυξήθηκε κατά 54,7% σε σχέση με το 2022 και 3,4% σε σχέση με το 2019.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς δείχνει τη σαφή αύξηση των ταξιδιωτών και τουριστών στη χώρα μας, είναι ότι κατά το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίο­υ οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση ήταν αυξημένοι κατά 27,03% και 20,39% αντίστοιχα σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2022.

 ?? EUROKINISS­I/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛ­ΟΣ ?? Ο στόχος μας για επιμήκυνση της τουριστική­ς περιόδου έχει επιτευχθεί και, πλέον, ο στόχος μας είναι η 12μηνη τουριστική περίοδος.
EUROKINISS­I/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛ­ΟΣ Ο στόχος μας για επιμήκυνση της τουριστική­ς περιόδου έχει επιτευχθεί και, πλέον, ο στόχος μας είναι η 12μηνη τουριστική περίοδος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece