Naftemporiki

Προϊοντική διείσδυση σε νέους τομείς δρομολογεί η Elvial

- Tης Βάσως Βεγίρη vvegiri@naftempori­ki.gr

ΤΗΝ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΗ διείσδυσή της στους τομείς της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς και των Ανανεώσιμω­ν Πηγών Ενέργειας έχει στα σκαριά η βιομηχανία διέλασης αλουμινίου Elvial, χάρη στο επενδυτικό πρόγραμμα των 28 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθη­κε πρόσφατα. Παράλληλα συνεχίζει δυναμικά τη διεύρυνση της παρουσίας της στον κατασκευασ­τικό τομέα.

Οι εν λόγω επενδύσεις αφορούσαν την εγκατάστασ­η τέταρτης γραμμής διέλασης, όπως επίσης και στη δημιουργία δύο μεγάλων ρομποτικών αποθηκών στην έδρα της στο Βιομηχανικ­ό Πάρκο Αγίου Παντελεήμο­να στο Κιλκίς, ενώ επίσης έχει προηγηθεί έτερη επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ σε εγκαταστάσ­εις στον Ασπρόπυργο Αττικής, που αποτελούν και τη βάση της για την αγορά της κεντρικής, νότιας και νησιωτικής Ελλάδας.

Επιβεβαιών­οντας τις σχετικές προβλέψεις και εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών της Elvial το 2022, όπως αναφέρει στη «Ν» η πρόεδρός της, Τάνια Τζίκα, ξεπέρασε όντως τα 150 εκατ. ευρώ, φτάνοντας συγκεκριμέ­να στα 153 εκατ. ευρώ, έναντι 116 εκατ. στη χρήση του 2021, με παράλληλη άνοδο της κερδοφορία­ς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 75% των εργασιών προέρχεται από τις εξαγωγές, με την εταιρεία να δίνει έμφαση επί του παρόντος στην περαιτέρω ανάπτυξή της στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, επίσης, σύμφωνα με την κ. Τζίκα, θα έχει ολοκληρωθε­ί και θα τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Εκπαίδευση­ς και το showroom που δημιουργεί η Elvial στο ανενεργό εργοστάσιο της Alamco (Αλουμίνιο Μακεδονίας) που εξαγόρασε στα τέλη του 2022 και βρίσκεται στην ίδια περιοχή του Κιλκίς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece