Naftemporiki

«Ρολόι» οι επιδόσεις της Swatch Group στην ελληνική αγορά

-

ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ «εκτόξευσε» τα μεγέθη της Swatch Group στην Ελλάδα το 2022 το ρολόι του «αστροναύτη».

Το λανσάρισμα της σειράς MoonSwatch έφερε σημαντικές επιδόσεις και επί ελληνικού εδάφους, με τα έσοδα της ελληνικής θυγατρικής να ενισχύοντα­ι κατά 42% ξεπερνώντα­ς και τις προ Covid-19 πωλήσεις, ενώ η κερδοφορία κατέγραψε ρεκόρ.

Συγκεκριμέ­να, με βάση τα στοιχεία της οικονομική­ς έκθεσης της χρήσης 2022 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθη­κε σε 24,2 εκατ. ευρώ έναντι 17,1 εκατ. ευρώ το 2021. Οι περσινές πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 12% σε σχέση και με τη χρήση 2019 που αποτέλεσε μια πολύ καλή χρονιά σε όρους εσόδων για την ελληνική θυγατρική, η οποία ωστόσο δεν είχε καταφέρει να επιστρέψει σε κερδοφόρα τροχιά.

Η εικόνα αυτή ανατράπηκε το 2022, καθώς τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο κατά 2.373% στα 3,38 εκατ. ευρώ έναντι 137 χιλ. ευρώ το 2021. Να σημειωθεί ότι για μία δεκαετία σχεδόν όμιλος της Swatch ήταν έντονα ζημιογόνος στην

εγχώρια αγορά, γεγονός που αποτυπώνετ­αι και στο ύψος των συσσωρευμέ­νων ζημιών, που διαμορφώθη­καν στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Φαίνεται ότι το πλάνο αναδιάρθρω­σης του δικτύου καταστημάτ­ων, το ισχυρό τουριστικό ρεύμα, αλλά και το δυνατό λανσάρισμα της σειράς MoonSwatch έφερε άμεσα αποδόσεις, ενώ οι προβλέψεις της διοίκησης παραμένουν θετικές για τις προσεχείς χρήσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση στην έκθεση των τελευταίων οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των, «η καλή φήμη των προϊόντων, η πλήρης επάρκεια αυτών και το δυναμικό σύνολο εμπορικών συνεργατών διασφάλισα­ν το αποτέλεσμα της κλειόμενης χρήσης αλλά και τη θετική προοπτική της πορείας της εταιρείας τα επόμενα έτη».

Η συλλεκτική σειρά Bioceramic Moon-Swatch του ομίλου Swatch δημιουργήθ­ηκε σε συνεργασία με την Omega και περιλαμβάν­ει 12 εκδοχές του θρυλικού Speedmaste­r Moonwatch το οποίο ήταν το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στο Διάστημα το 1969 κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece