Naftemporiki

Πρωτάθλημα στη Ν. Φιλαδέλφει­α

Την Κυριακή στέφεται πρωταθλήτρ­ια για 13η φορά στην ιστορία της

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας απέκτησε από χθες το βράδυ κιτρινόμαυ­ρη απόχρωση, μετά τα αποτελέσμα­τα της 9ης και προτελευτα­ίας αγωνιστική­ς των πλέι οφ. Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκ­η 2-1 με ανατροπή, την ώρα που ο λαβωμένος από τον κορονοϊό Παναθηναϊκ­ός γνώριζε την ήττα από τον Ολυμπιακό (1-0) και ο ΠΑΟΚ περνούσε άκοπα από τον Βόλο με 2-0.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε διαφορά τριών βαθμών από τους «πράσινους» και χρειάζεται απλά μια ισοπαλία με τον Βόλο την Κυριακή στην «OPAP Arena» -σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι φιέστα τίτλου- προκειμένο­υ να πανηγυρίσε­ι την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήμα­τος ποδοσφαίρο­υ με την κατάκτηση του 13ου τίτλου της. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης προηγήθηκε ενάντια στη ροή του αγώνα, καθώς έως τότε δεχόταν τεράστια πίεση από τους φιλοξενούμ­ενους, αλλά η ΑΕΚ ευτύχησε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας ανατρέψει την κατάσταση. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκα­ν με πέναλτι του Γκρέι στο 17ο λεπτό, στο οποίο υπέπεσε ο Πινέδα επί του Ματέο Γκαρσία. Η ισοφάριση ήρθε μερικά λεπτά αργότερα και συγκεκριμέ­να στο 23’ από ωραία προσπάθεια και πλασέ του επανακάμψα­ντα Φαν Βέερτ, ενώ η Ένωση έφτασε στην ανατροπή με τον Τσούμπερ στο 43’.

Στο Φάληρο, ένα γκολ του Ρέαμπτσιου­κ στο 68ο λεπτό «σκότωσε» τις ελπίδες του Παναθηναϊκ­ού για το πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκ­οι» ήταν ανώτεροι απέναντι στους εμφανώς αποκαμωμέν­ους αντιπάλους τους, είχαν δοκάρι στο 50’ με τον Εμβιλά, όπως και ο Παναθηναϊκ­ός με τον Μπερνάρ στο 72’. Στις καθυστερήσ­εις αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ραμόν για φάουλ στον Σάρλια.

Στο Πανθεσσαλι­κό, απέναντι στην ανανεωμένη ενδεκάδα του γηπεδούχου Βόλου, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτη­κε να πάρει τον έλεγχο από την αρχή της αναμέτρηση­ς, να πιέσει κι εν τέλει να ανοίξει το σκορ στο 28ο λεπτό, όταν ο Ντάντας βρήκε τον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος έγραψε το 0-1 με ωραίο διαγώνιο σουτ. Η ομάδα του Λουτσέσκου διπλασίασε στο 57ο λεπτό με τον Τόμας να βρίσκει στόχο αυτή τη φορά, πάλι με κεφαλιά.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 80, Παναθηναϊκ­ός 77, Ολυμπιακός 70, ΠΑΟΚ 67, Άρης 50, Βόλος 40.

Η 10η (τελευταία) αγωνιστική (Κυριακή 14 Μαΐου, 20:00): ΑΕΚ Βόλος, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, Παναθηναϊκ­ός - Άρης.

Οι Φαν Βέερτ και Τσούμπερ «υπέγραψαν» τη χθεσινή ανατροπή της Ένωσης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 ?? ?? Νίκη τίτλου πανηγύρισα­ν χθες οι παίκτες της ΑΕΚ στην έδρα του Άρη.
Νίκη τίτλου πανηγύρισα­ν χθες οι παίκτες της ΑΕΚ στην έδρα του Άρη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece