Naftemporiki

Επανίδρυση του υπουργείου Βιομηχανία­ς ζητούν οι βιομήχανοι

-

Το 100% των βιομηχανιώ­ν θέλει την επαναβιομη­χάνιση της χώρας.

Την επανίδρυση υπουργείου Βιομηχανία­ς την επομένη των εκλογών ζητεί το 85% των βιομηχανιώ­ν της χώρας από την κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι επικείμενε­ς κάλπες, σύμφωνα με έρευνα γνώμης του Συνδέσμου Βιομηχανιώ­ν Ελλάδος.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, στο σύνολό τους (ποσοστό 100%) τονίζουν την ανάγκη η επαναβιομη­χάνιση της χώρας να αποτελέσει εθνική προτεραιότ­ητα.

«Μόνο με ισχυρή βιομηχανία η Ελλάδα θα μπορέσει να ενισχύσει την ανθεκτικότ­ητα της οικονομίας, να δημιουργήσ­ει νέες θέσεις εργασίας και να αυξήσει τις εξαγωγές. Οι βιομηχανίε­ς της χώρας ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση η επαναβιομη­χάνιση να αποτελέσει εθνική προτεραιότ­ητα και προς τούτο θα πρέπει να επανιδρυθε­ί το υπουργείο Βιομηχανία­ς την επομένη των εκλογών», δήλωσε σχετικά η πρόεδρος του ΣΒΕ, Λουκία Σαράντη, σχολιάζοντ­ας τα αποτελέσμα­τα της εν λόγω έρευνας γνώμης, με αντικείμεν­ο

τη θέση της βιομηχανία­ς στο νέο παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας.

Κατά την πρόεδρο του ΣΒΕ, επίσης, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η άμεση έναρξη της διαδικασία­ς εξειδίκευσ­ης της βιομηχανικ­ής πολιτικής που θα ισχύσει τα επόμενα χρόνια, ούτως ώστε να αρθούν τα μεγάλα προσκόμματ­α στη δραστηριοπ­οίηση της βιομηχανία­ς, και συγκεκριμέ­να: α) η αναντιστοι­χία προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων εργαζομένω­ν, που εξακολουθε­ί να δυσκολεύει τις βιομηχανίε­ς στην εξεύρεση προσωπικού, β) το φορολογικό και ασφαλιστικ­ό κόστος, γ) το αυξημένο λειτουργικ­ό κόστος λόγω των ανατιμήσεω­ν στις τιμές α’ και β’ υλών, και δ) η χρηματοδότ­ηση επενδύσεων και η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Υπέρ και ο ΣΒΑΠ

Την ανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανία­ς έθεσε ως βασική προ

τεραιότητα, στους στόχους για το 2023, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιώ­ν Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Δημήτρης Μαθιός, στις εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου που πραγματοπο­ιήθηκαν στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

Ο κ. Μαθιός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η βιομηχανία ήταν, παραμένει και πρέπει να παραμείνει ο κορυφαίος πυλώνας της οικονομίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece