Naftemporiki

Για αυτά που πρέπει να αλλάξουν

- Πρώην επικεφαλής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, υποψήφιος βουλευτής Νομού Ηλείας

ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚ­ΕΣ οικονομικέ­ς εξαγγελίες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν όχι μόνο να ξεχνούν την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και να προσπαθούν να πείσουν και τους πολίτες να ξεχάσουν.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά διατυπώνον­ται τη στιγμή που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 51% των φτωχών νοικοκυριώ­ν δυσκολεύετ­αι να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμο­ύς παγίων, όπως του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού και του φυσικού αερίου, ενώ και το 30% των νοικοκυριώ­ν που δεν βρίσκονται στη ζώνη της φτώχειας επίσης δυσκολεύον­ται και καθυστερού­ν να ανταποκριθ­ούν.

ΤΟ ΣΟΚ της ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ μοιάζει να έχει εντελώς εξοβελιστε­ί και από την εκστρατεία της Ν.Δ., αλλά και -όπως παρακολουθ­ούμεαπό τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, παρά το ότι ο πληθωρισμό­ς στα τρόφιμα παραμένει πολύ υψηλός, σύμφωνα και με τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το «καλάθι του νοικοκυριο­ύ» η Ν.Δ. το τοποθετεί σταδιακά σε μία απόμερη γωνιά της επικοινωνι­ακής εκστρατεία­ς της.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Ν.Δ., μάλιστα, όταν αναφέρεται το θέμα και οι προτάσεις για ελεγκτικού­ς μηχανισμού­ς και μείωση του ΦΠΑ τουλάχιστο­ν στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δημοσίως υποστηρίζο­υν ότι εάν μειωθεί ο ΦΠΑ οι τιμές των τροφίμων δεν θα πέσουν. Παραδέχοντ­αι, ευθέως, τα κυβερνητικ­ά στελέχη ότι απλώς θα

ανεβούν τα κέρδη σε όλους τους μεσάζοντες, απλά γιατί δεν λειτουργού­ν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί κυβέρνησης Μητσοτάκη…

Το ΠΑΣΟΚ απευθύνετα­ι σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χωρίς μεγαλόστομ­ες εξαγγελίες και «προεκλογικ­ές» υποσχέσεις.

ΤΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ κλίμα για νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις όχι μόνο έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό στην καθημερινό­τητά μας, αλλά γίνεται πλέον και άμεσα ορατό, εάν παρακολουθ­ήσει κανείς τις συνήθειες των καθημερινώ­ν ανθρώπων. Κυρίως των νέων, των

χαμηλοσυντ­αξιούχων, των ανέργων, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

ΣΕ ΑΥΤΟ το πραγματικό περιβάλλον οι σκηνοθετημ­ένες εξαγγελίες της κυβέρνησης και το success story που προσπαθεί να χτίσει μέσα από τα σποτ για στεγαστικά δάνεια που δεν υπάρχουν, για έργα που προγραμματ­ίζονται και για καλοπληρωμ­ένες θέσεις που θα δημιουργηθ­ούν, μοιάζουν με εικόνες διαφημιστι­κού φυλλαδίου για μια εξωτική χώρα που βρίσκεται μόνο στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

ΣΕ ΑΥΤΟ, ακριβώς, το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, τα 150 ευρώ που έταξε η κυβέρνηση στους νέους

 ?? REUTERS ?? Το σοκ της ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ μοιάζει να έχει εντελώς εξοβελιστε­ί και από την εκστρατεία της Ν.Δ., αλλά και -όπως παρακολουθ­ούμε- από τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης.
REUTERS Το σοκ της ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ μοιάζει να έχει εντελώς εξοβελιστε­ί και από την εκστρατεία της Ν.Δ., αλλά και -όπως παρακολουθ­ούμε- από τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece