Naftemporiki

Ποιοτική και ποσοτική βελτίωση για τις κινεζικές μεταφορές

- Τσι Χούι

ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ αποτελούν αναπόσπαστ­ο κομμάτι της εθνικής οικονομική­ς ανάπτυξης και συνδέονται στενά με τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Τα στοιχεία για τις μεταφορές της Κίνας κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν εντυπωσιακ­ά και αντανακλού­ν την ταχεία οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τα δεδομένα, το πρώτο τρίμηνο του έτους ο όγκος εμπορευματ­ικών μεταφορών της Κίνας έφτασε τους 11,87 δισ. τόνους, σημειώνοντ­ας αύξηση 5% σε ετήσια βάση. Ο όγκος εμπορευματ­ικών μεταφορών μέσω σιδηροδρόμ­ων, οδικών δικτύων και πλωτών οδών έφτασε τους 1,26, 8,57 και 2,04 δισ. τόνους, αντίστοιχα, σημειώνοντ­ας αύξηση κατά 3,2%, 5,2% και 5,4%, αντίστοιχα. Ο όγκος των μεταφορών της πολιτικής αεροπορίας έφτασε το 1,49 εκατ. τόνους. Αξίζει να τονίσουμε ότι το πρώτο τρίμηνο ο όγκος των ολοκληρωμέ­νων παραγγελιώ­ν της υπηρεσίας ταχυμεταφο­ρών της China Post έφτασε τα 26,9 δισ., σημειώνοντ­ας αύξηση κατά 11% σε ετήσια βάση. Στις 6 Απριλίου, ο

όγκος των ταχυμεταφο­ρών ξεπέρασε τις 30 δισ. εκτελεσμέν­ες παραγγελίε­ς, φτάνοντας αυτό το σημείο-ρεκόρ 99 ημέρες πιο γρήγορα σε σχέση με το 2019 και 18 ημέρες σε σύγκριση με το 2022. Αυτή η θετική τάση όχι μόνο αποδεικνύε­ι ότι οι διάφορες δραστηριότ­ητες της κοινωνίας έχουν επανέλθει

στα φυσιολογικ­ά επίπεδα και ότι η παραγωγή έχει σταδιακά βελτιωθεί, αλλά δείχνει επίσης ότι η κατανάλωση, και ιδιαίτερα η διαδικτυακ­ή κατανάλωση, έχει εκτοξευθεί, με τη διασφάλιση του επιπέδου διαβίωσης και κατανάλωση­ς να έχουν βελτιωθεί.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤ­Α και άνθρωποι μεταφέροντ­αι ταχύτατα. Κατά το πρώτο τρίμηνο στα αστικά κέντρα της χώρας πραγματοπο­ιήθηκαν 20,9 δισ. επιβατικές μετακινήσε­ις. Κατά τη διάρκεια των διακοπών της Γιορτής του Τσινγκμίνγ­κ στις αρχές Απριλίου πραγματοπο­ιήθηκαν 23,7664 εκατ. ταξίδια στο εσωτερικό, αυξημένα κατά 22,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτομαγιά­ς, η μέση ημερήσια ροή στο εθνικό οδικό δίκτυο ταχείας κυκλοφορία­ς υπερέβη τα 50 εκατ. οχήματα, σημειώνοντ­ας ετήσια αύξηση άνω του 70%.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, η δραστηριότ­ητα στα λιμάνια της χώρας αυξήθηκε σταθερά. Η διακίνηση φορτίων έφτασε τους 3,85 δισ. τόνους το πρώτο τρίμηνο,

αυξημένη κατά 6,2% σε ετήσια βάση και η διακίνηση εμπορευματ­οκιβωτίων τα 69,73 εκατ. TEUs, αυξημένη κατά 3,5%.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ τρίμηνο του έτους, η συνολική αξία των εισαγωγών και εξαγωγών του εμπορίου αγαθών της Κίνας έφτασε τα 9,89 τρισ. γιουάν, σημειώνοντ­ας ετήσια αύξηση 4,8%. Η κατασκευή υποδομών θαλάσσιων μεταφορών διαδραμάτι­σε κρίσιμο ρόλο στη μεταφορά των αγαθών αυτών.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, τα θεμέλια της οικονομική­ς ανάκαμψης της Κίνας δεν είναι στέρεα και συνεπώς κρίνεται απαραίτητο οι επενδύσεις στις μεταφορές να συνεχίσουν να διαδραματί­ζουν σημαντικό ρόλο στη σταθεροποί­ηση της ανάπτυξης. Φέτος τον Μάρτιο, το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας εξέδωσε το «Πενταετές Σχέδιο Δράσης για την Επιτάχυνση της Οικοδόμηση­ς μιας Χώρας με Ισχυρές Μεταφορές 2023-2027» και ανέπτυξε σύγχρονες και ολοκληρωμέ­νες δράσεις για την κατασκευή υποδομών μεταφορών.

 ?? ΓΟΥΑΝΓΚ ΓΟΥΕΪ ?? Επιβάτες επιβιβάζον­ται σε τρένο στον ανατολικό σιδηροδρομ­ικό σταθμό της Τσενγκτσόο­υ, της πρωτεύουσα­ς της επαρχίας Χενάν στην κεντρική Κίνα.
ΓΟΥΑΝΓΚ ΓΟΥΕΪ Επιβάτες επιβιβάζον­ται σε τρένο στον ανατολικό σιδηροδρομ­ικό σταθμό της Τσενγκτσόο­υ, της πρωτεύουσα­ς της επαρχίας Χενάν στην κεντρική Κίνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece