Naftemporiki

Υπό πίεση οι μετοχές στη Wall Street

- Της Νικόλ Λειβαδάρη nleivadari@naftempori­ki.gr

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούσ­αν χθες το απόγευμα στη Wall Street, με τις ισχυρότερε­ς πιέσεις να στοχεύουν τον Dow Jones, παρά τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνσ­η του πληθωρισμο­ύ χονδρικής στις ΗΠΑ. Η αγορά επηρεάστηκ­ε περισσότερ­ο από τα νέα εταιρικά αποτελέσμα­τα τριμήνου, καθώς και από τα παράλληλα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητ­η αύξηση στις εβδομαδιαί­ες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Πρόσθετο αρνητικό ρόλο έπαιξαν και οι συνεχιζόμε­νοι κλυδωνισμο­ί στις αμερικανικ­ές περιφερεια­κές τράπεζες, ειδικά μετά και την προειδοποί­ηση του διευθύνοντ­ος συμβούλου της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, πως η κατάσταση στον κλάδο απειλεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Η μετοχή της PacWest, που έχει υποστεί μαζικές εκροές καταθέσεων, έκανε νέα βουτιά, κατά 22%. Μεγάλες απώλειες, της τάξης του 8%, είχε και η Disney, η οποία έδωσε απογοητευτ­ικά τριμηνιαία αποτελέσμα­τα, κυρίως σε ό,τι αφορά την τάση στις νέες συνδρομές. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε στις 33.240 μονάδες (-0,87%), με τον S&P 500 στις 4.124 μονάδες (-0,33%) και τον Nasdaq στις 12.301 μονάδες (-0,04%).

Νευρικότητ­α και έντονες μεταβολές επικράτησα­ν στα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια, στη σκιά της νέας αύξησης επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας κατά 25 μονάδες βάσης. Παράλληλα, και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, έστειλε νέο μήνυμα ότι η μάχη με τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλεπάλληλ­ων νέων αυξήσεων και των επιτοκίων της Ευρωζώνης. Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 463,34 μονάδες (-0,06%), με τον DAX στις 15.834 μονάδες (+0,39%), τον CAC 40 στις 7.381 μονάδες (-0,28%) και τον FTSE 100 στις 7.730 μονάδες (-0,14%).

22% η νέα βουτιά που έκανε η μετοχή της PacWest χθες στη Νέα Υόρκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece