Naftemporiki

«Βήμα» της Τέρνα Ενεργειακή στη διαχείριση απορριμμάτ­ων

-

ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ των πρώτων απορριμματ­οφόρων από τους Δήμους Οιχαλίας και Τριφυλίας στη Μονάδα Μεταβατική­ς Διαχείριση­ς στην Καλλιρρόη ξεκίνησε η Μεταβατική Διαχείριση Απορριμμάτ­ων στην Περιφερεια­κή Ενότητα Μεσσηνίας, έργο που εκτελεί η Τέρνα Ενεργειακή (θυγατρική της ΓΕΚ Τέρνα).

Πρόκειται για ένα ορόσημο στην υλοποίηση του έργου διαχείριση­ς απορριμμάτ­ων της Περιφέρεια­ς Πελοποννήσ­ου, επένδυση ύψους 152 εκατ. ευρώ (62,5 εκατ. επιδότηση ΕΣΠΑ), η οποία προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία 3 Μονάδων Μεταβατική­ς Διαχείριση­ς (ΜΜΔ) και 3 Μονάδων Επεξεργασί­ας Απορριμμάτ­ων (ΜΕΑ), συνολικής δυναμικότη­τας 200.000 τν/ έτος, 3 Χώρων Υγειονομικ­ής Ταφής Υπολειμμάτ­ων (ΧΥΤΥ) και 2 Σταθμών Μεταφόρτωσ­ης Απορριμμάτ­ων (ΣΜΑ).

Με τη θέση του έργου σε πλήρη λειτουργία θα αποτρέπετα­ι από την ταφή και θα αξιοποιείτ­αι τουλάχιστο­ν το 65%

των βιοαποδομή­σιμων υλικών, θα εκτρέποντα­ι από την ταφή 50.000 τόνοι υγρών αποβλήτων, ενώ θα παράγεται πράσινη ενέργεια για την εξυπηρέτησ­η των αναγκών 6.000 νοικοκυριώ­ν, αποφεύγοντ­ας παράλληλα την έκλυση 24.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο του έργου, έχουν δημιουργηθ­εί 800 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευασ­τική περίοδο και προβλέποντ­αι 200 μόνιμες άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργία­ς, δηλαδή για τα επόμενα 27 έτη.

IRC Ελληνικού

Η ΓΕΚ Τέρνα στο μεταξύ ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθη­καν οι διαδικασίε­ς μεταβίβαση­ς του 51% των μετοχών της IRC Α.Ε. (η εταιρεία που θα κατασκευάσ­ει το τουριστικό συγκρότημα με καζίνο στο Ελληνικό) στη Hard Rock Internatio­nal. Το σύνολο των κατασκευασ­τικών εργασιών εκτιμώμενο­υ προϋπολογι­σμού 600 εκατ. θα εκτελεστεί από την Τέρνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece