Naftemporiki

Προσπάθειε­ς ανάκαμψης στη Νέα Υόρκη

- Της Νικόλ Λειβαδάρη nleivadari@naftempori­ki.gr

ΟΡΙΑΚΕΣ μεταβολές και συνεχείς εναλλαγές προσήμου καταγράφον­ταν χθες το απόγευμα στη Wall Street, με την αγορά να επιχειρεί να αποτιμήσει τα τελευταία μεγέθη για την αμερικανικ­ή οικονομία. Τα στοιχεία που έδειξαν πτώση της καταναλωτι­κής εμπιστοσύν­ης στις ΗΠΑ σε χαμηλό εξαμήνου επέτειναν τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνσ­η, ενώ ο επίμονα υψηλός προβληματι­σμός παραμένει πηγή προβληματι­σμού ως προς την επίδρασή τους στις επόμενες κινήσεις της Fed στο επιτοκιακό πεδίο. Το κλίμα εξακολουθε­ί να βαραίνει και η σύγκρουση Ρεπουμπλικ­άνων και Δημοκρατικ­ών για το όριο χρέους των ΗΠΑ, μια σύγκρουση που πλέον κάνει ορατή την απειλή τεχνικής στάσης πληρωμών.

Το θετικό στοιχείο για την αγορά χθες ήταν η άνοδος των μετοχών των αμερικανικ­ών περιφερεια­κών τραπεζών μετά τη νέα βουτιά που είχαν σημειώσει προχθές, γεγονός που το απόγευμα τροφοδότησ­ε προσπάθειε­ς γενικής ανάκαμψης. Η Western Alliance ενισχυόταν κατά 2,4% και η PacWest κατά 3,4%. Ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν οριακά (+0,18%), στις 33.368 μονάδες, με τον S&P 500 στις 4.141 μονάδες (+0,26%) και τον Nasdaq

στις 12.356 μονάδες (+0,23%). Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια, καίτοι στο σύνολο της εβδομάδας η εικόνα ήταν μικτή. Η χθεσινή ώθηση ήρθε κυρίως από τα θετικά εταιρικά αποτελέσμα­τα, κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, όπου πρωταγωνίσ­τησε η Societe Generale. Η μετοχή της γαλλικής τράπεζας ενισχύθηκε κατά 1,2%, καθώς η κερδοφορία της στο πρώτο τρίμηνο ξεπέρασε τις προβλέψεις. Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε στις 465,49 μονάδες (+0,3%), με τον DAX στις 15.906 μονάδες (+0,45%), τον CAC 40 στις 7.404 μονάδες (+0,31%) και τον FTSE 100 στις 7.749 μονάδες (+0,25%).

+1,2% η χθεσινή μεταβολή για τη μετοχή της γαλλικής τράπεζας Societe Generale.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece