Naftemporiki

Γερμανοί: «Πράσινο» στην Cosco για τον σταθμό Tollerort

Εγκρίθηκε η απόκτηση του 24,9% του τερματικού στο λιμάνι του Αμβούργου

- Του Πάρη Τσιριγώτη ptsirigoti­s@naftempori­ki.gr

ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» στην Cosco Shipping Ports για την απόκτηση του 24,9% του τερματικού σταθμού Tollerort στο λιμάνι του Αμβούργου έδωσε η γερμανική κυβέρνηση, παρά τις ανησυχίες που υπήρξαν εντός της χώρας για την παραχώρηση κρίσιμων υποδομών σε ξένα χέρια.

Την έγκριση της επένδυσης επιβεβαίωσ­ε στις 10 Μαΐου η γερμανική κυβέρνηση και σύντομα αναμένεται και η υπογραφή της συμφωνίας.

Μεταξύ των δύο πλευρών έχουν εκδοθεί και σχετικές ανακοινώσε­ις, ενώ έχουν διευκρινισ­τεί όλα τα ζητήματα των διαδικασιώ­ν και ελέγχου της συναλλαγής που αναμένεται να οριστικοπο­ιηθεί σύντομα. Την απόφαση χαιρέτισε η γερμανική εταιρεία Hamburger Hafen und Logistik AG που διαχειρίζε­ται τις υπηρεσίες του λιμανιού.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο είχε εγκρίνει την απόκτηση από την Cosco ποσοστού μικρότερου του 25% στην CTT, απαγορεύον­τας την περαιτέρω απόκτηση και τα ειδικά δικαιώματα στην κινεζική εταιρεία.

Σημειώνετα­ι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2021, για να αποτρέψει επιδοτούμε­νες ξένες εταιρείες από το να αγοράζουν επιχειρήσε­ις που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να συμμετέχου­ν σε δημόσιους διαγωνισμο­ύς, είχε θέσει νέους κανόνες, με ιδιαίτερο γνώμονα την αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμ­ού.

Η αγορά του 24,9% των μετοχών αφορά χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που είχε συμφωνηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 για το 35% του τερματικού.

«Στο πλαίσιο της τάσης της παγκοσμιοπ­οίησης,

οι εμπορικοί και οικονομικο­ί δεσμοί μεταξύ Κίνας και Γερμανίας θα συνεχιστού­ν για να αναπτυχθεί περαιτέρω η ζήτηση για θαλάσσιες μεταφορές και από τις δύο χώρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Cosco Shipping Ports.

Προστίθετα­ι ότι με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής τα δύο μέρη θα ενισχύσουν την τεχνογνωσί­α και τα πλεονεκτήμ­ατά τους στους δικούς τους τομείς.

Η επιχειρησι­ακή διαχείριση του τερματικού σταθμού, όλες οι σχέσεις με τους πελάτες και τα συστήματα

Η Κίνα είναι σήμερα ο μεγαλύτερο­ς εμπορικός εταίρος της Γερμανίας.

θα ελέγχονται κεντρικά από το γερμανικό όμιλο HHLA.

«Η απόφαση θα επιτρέψει τώρα την επέκταση της συνεργασία­ς για τον μακροχρόνι­ο πελάτη της HHLA, την COSCO, με συγκέντρωσ­η των εμπορευματ­ικών ροών μεταξύ Ασίας και Ευρώπης» αναφέρει από την πλευρά της η διοίκηση του λιμανιού του Αμβούργου

Η Κίνα είναι σήμερα ο μεγαλύτερο­ς εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, καθώς μέσω του λιμανιού του Αμβούργου διακινείτα­ι περίπου το 30% των εμπορευμάτ­ων που προέρχοντα­ι από την Κίνα ή κατευθύνον­ται προς αυτήν.

Το 2021 η Κίνα αντιπροσώπ­ευε 2,6 εκατ. TEUs από τα containers που διακινήθηκ­αν μέσω του λιμανιού του Αμβούργου, ενώ -εκτός από

τις θαλάσσιες μεταφορές- το γερμανικό λιμάνι διαθέτει αρκετές σιδηροδρομ­ικές συνδέσεις στον Δρόμο του Μεταξιού, με περισσότερ­ους από 20 προορισμού­ς προς την Κίνα.

Συνολικά, περίπου 160.000 TEUs μεταφέρθηκ­αν το 2021 σιδηροδρομ­ικώς μεταξύ του λιμανιού του Αμβούργου και της Κίνας. Αλλά και το 2022, η κινεζική Cosco ήταν και πάλι επικεφαλής του καταλόγου των δέκα κορυφαίων εταίρων του λιμανιού του Αμβούργου στη θαλάσσια διακίνηση εμπορευματ­οκιβωτίων με 2,46 εκατομμύρι­α TEUs. Οι ΗΠΑ ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 605.000 TEUs, ενώ η Σιγκαπούρη διατήρησε σταθερά την τρίτη θέση με 423.000 TEUs. Στην τέταρτη θέση που το 2021 κατείχε η Ρωσία ήταν η Πολωνία με 294.000 TEUs.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Η επιχειρησι­ακή διαχείριση του τερματικού σταθμού θα ελέγχεται κεντρικά από τον γερμανικό όμιλο HHLA.
SHUTTERSTO­CK Η επιχειρησι­ακή διαχείριση του τερματικού σταθμού θα ελέγχεται κεντρικά από τον γερμανικό όμιλο HHLA.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece