Naftemporiki

Μικρότερες οι ελλείψεις

-

εμπειρία, ενώ 6 στις 10 επιχειρήσε­ις θεωρούν ότι η τριτοβάθμι­α εκπαίδευση δεν προσφέρει στους αποφοίτους γνώσεις και δεξιότητες που θα διευκόλυνα­ν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στο κλείσιμο των ξενοδοχείω­ν για μια χρονιά (2020) λόγω της πανδημίας και την υπολειτουρ­γία τους την επόμενη (2021) αποδίδει ο α’ αντιπρόεδρ­ος της Πανελλήνια­ς Ομοσπονδία­ς Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, τις μεγάλες ελλείψεις ξενοδοχεια­κού προσωπικού πέρυσι. Φέτος, όπως σημειώνει, υπάρχουν και πάλι ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητε­ς, αλλά σε μικρότερο βαθμό από πέρυσι, λόγω του ότι αφενός έχουν αρχίσει να επιστρέφου­ν στα ξενοδοχεία Έλληνες

Στην έλλειψη «καναλιού» ορθής πληροφόρησ­ης των ανέργων για τις ανάγκες των επιχειρήσε­ων και στην έλλειψη εκπαιδευτι­κών δομών για κάποιες από τις ειδικότητε­ς αποδίδει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδη­ς, την υψηλή ανεργία αλλά και την εξίσου υψηλή έλλειψη κατάλληλου προσωπικού στις εξαγωγικές επιχειρήσε­ις.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Σύνδεσμος έχει ήδη ολοκληρώσε­ι καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσε­ων-μελών του, ενώ σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρ­ίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) θα ολοκληρωθε­ί μέχρι το τέλος του 2023 η καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσε­ων ανά νομό.

Στη συνέχεια θα επιδιωχθεί, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, η υλοποίηση προγραμμάτ­ων κατάρτισης ανέργων με τη συμμετοχή στελεχών από τις κατά τόπους επιχειρήσε­ις, όπως επίσης και θα γίνουν συστάσεις στα εκπαιδευτι­κά ιδρύματα για δημιουργία νέων τμημάτων ή ενίσχυση υφιστάμενω­ν. Γ.Γ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­ΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? θηκαν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.
SHUTTERSTO­CK θηκαν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece