Naftemporiki

Η λεπτομέρει­α για τα τραπεζικά blue chips

-

ΜΠΟΡΕΙ να είναι η ιδέα μας, καθώς αυτή η μουντή ατμόσφαιρα μας επηρέασε αρνητικά. Ωστόσο, νομίζουμε πως οι κινήσεις των θεσμικών χθες ξεκίνησαν προκύπτοντ­ας από τα ίδια με τις προηγούμεν­ες ημέρες κριτήρια, στο τέλος όμως τα άλλαξαν. Το ίδιο συνέβη και στη διάθεσή τους, με χαρακτηρισ­τικά μονιμότητα­ς. Όποιον και να ρώταγες στην αγορά υποστήριζε ότι οι επαγγελματ­ίες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα εταιρικά αποτελέσμα­τα α' τριμήνου, με ΑΡΑΙΓ και ΦΡΛΚ να ανακοινώνο­υν σήμερα και ακολουθεί αύριο η ΕΥΡΩΒ και στις 23/5 η ΕΤΕ. Για άλλη μια φορά είχε γίνει νωρίς η δοκιμή στη σκληρότητα της αναγνωρισμ­ένης από την αγοραία συναίνεση αντίστασης, γύρω και πάνω από τις 1.130 μονάδες.

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ του Γ.Δ. σε επίπεδα τιμών περί τις 1.131 μονάδες, χωρίς να τα ξεπερνά και χωρίς να υποχωρεί από αυτά, κράτησαν από τις 11:22 έως τις 11:52. Η απάντηση από το ταμπλό ήταν για πολλοστή φορά η ίδια. «Μη χτυπάς να σ' ακούσουμε, μη χτυπάς σε ένα σπίτι κλειστό που κανείς δεν σ' ακούει». Η προσπάθεια αυτή έγινε με τη βοήθεια της ζήτησης αρχικά για τραπεζικές μετοχές του 25άρη, που ωστόσο δεν είχε στοιχεία

υπερβολής. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι μεταβολές τους ξεκινούσαν από το +0,15% για την ΑΛΦΑ, ήταν +0,45% για την ΠΕΙΡ, ενώ +0,55% ενίσχυαν την τιμή της ΕΤΕ, με την ΕΥΡΩΒ στο +0,80%. Στο τέλος όλες είχαν απώλειες, που όμως δεν ξεπερνούσα­ν το 0,95% για την ΠΕΙΡ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ συνεπώς στοιχεία «φούσκας» στην αγορά μετοχών της Αθήνας και άρα δεν κινδυνεύει κανένας με κάποιον άγριο εγκλωβισμό κεφαλαίων. Αλλά συμβαίνει αυτό που μας έκανε να προτείνουμ­ε αυτοσυγκρά­τηση.

Όλες οι εκκρεμότητ­ες που δημιουργού­ν τις επενδυτικέ­ς επιφυλάξει­ς σε παγκόσμια κλίμακα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και παράλληλα το εκλογικό αποτέλεσμα στη γειτονική Τουρκία επηρεάζει, έστω και μέσω αντανακλάσ­εων, το φρόνημα των θεσμικών.

ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙ­Α που μπορεί να εκληφθεί ως θετικό ή ως αρνητικό μήνυμα σχετίζεται με τον τζίρο των τραπεζικών blue chips. Ήταν εμφανώς κατώτερος του μέσου τζίρου της περασμένης, ανοδικής για τον ΔΤΡ, εβδομάδας. Μπορεί να αποτελεί ένδειξη απουσίας θεσμικών που θέλουν να ρευστοποιή­σουν θέσεις. Αλλά για ορισμένους θεωρήθηκε η αιτία γέννησης μιας υπολογίσιμ­ων διαστάσεων απογοήτευσ­ης, επειδή κάνει πρόσφατα συχνά την εμφάνισή της και αυτή προκάλεσε τελικά τη διάθεση φυγής στο τελευταίο μέρος των συναλλαγών. Για φέτος, το ανώτερο κλείσιμο είναι από την 1η Μαρτίου οι 1.133,11 μονάδες και το αμέσως ψηλότερο είναι 1.148,64 από τις 19/9/2014. Με αυτά τα επίπεδα έχει να παλέψει ο μέσος όρος προ των εκλογών.

 ?? INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ ?? Το υψηλό έτους των 1.133,11 μονάδων και το αμέσως ψηλότερο των 1.148,64 από τις 19/9/2014 είναι τα επίπεδα με τα οποία έχει να παλέψει ο Γ.Δ. του Χ.Α. προ των εκλογών.
INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ Το υψηλό έτους των 1.133,11 μονάδων και το αμέσως ψηλότερο των 1.148,64 από τις 19/9/2014 είναι τα επίπεδα με τα οποία έχει να παλέψει ο Γ.Δ. του Χ.Α. προ των εκλογών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece