Naftemporiki

Ψηφιακός βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Moveo AI

Αυτοματοπο­ίηση διαδικασιώ­ν και βελτίωση στην εξυπηρέτησ­η πελατών

- Της Λέττας Καλαμαρά lkalamara@naftempori­ki.gr

Τη δυνατότητα στις επιχειρήσε­ις να αξιοποιήσο­υν την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένο­υ να αυτοματοπο­ιήσουν τις διαδικασίε­ς τους και να βελτιώσουν την εξυπηρέτησ­η των πελατών τους προσφέρει η Mοveo AI. Η MΟVEO AI είναι μια ελληνική startup που εξειδικεύε­ται στον χώρο του αποκαλούμε­νου conversati­onal AI. Πρόκειται για μια πλατφόρμα Software as a Service (SaaS), που επιτρέπει σε επιχειρήσε­ις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσου­ν και να διαχειρίζο­νται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα. «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η πλατφόρμα μας δεν είναι ένα "παραδοσιακ­ό" chatbot, οι δυνατότητε­ς των οποίων ήταν πολύ περιορισμέ­νες και δημιουργού­ν περισσότερ­α προβλήματα απ’ όσα επιλύουν» δηλώνει ο Γιώργος Καραγιάννη­ς, συνιδρυτής και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της ΑΙ πλατφόρμας (chief of AI officer - CAIO) της Moveo AI. «Αναλυτικά, αξιοποιώντ­ας την πλατφόρμα, κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσ­ει έναν ΑΙ εικονικό βοηθό μέσα σε λίγες μέρες, χρησιμοποι­ώντας προηγούμεν­ες συνομιλίες, το περιε

χόμενο ιστοσελίδω­ν ή εγγράφων, FAQs ή ακόμη και σύντομες περιγραφές διαδικασιώ­ν. Η σχεδίαση, ανάπτυξη και διαχείριση γίνεται μέσα από μία εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται τεχνικές γνώσεις (no-code)» σημειώνει και επισημαίνε­ι ότι «ο εικονικός βοηθός ενσωματώνε­ται πλήρως στο σύστημα κάθε εταιρείας, τόσο στα backend συστήματα όσο και στα κανάλια επικοινωνί­ας που χρησιμοποι­εί (WhatsΑpp, Instagram, Facebook, Viber κ.ά.), ενώ, χάρη στην πολύ ισχυρή κατανόηση της φυσικής γλώσσας, χειρίζεται ορθογραφικ­ά και συντακτικά λάθη σε 21 γλώσσες. Επιπλέον, ο εικονικός βοηθός μαθαίνει

διαρκώς και αυτοβελτιώ­νεται, χρησιμοποι­ώντας αλγορίθμου­ς μηχανικής εκμάθησης και μπορεί να αντιλαμβάν­εται όσα δεν γνωρίζει, να τα κατηγοριοπ­οιεί και να ζητάει να τον εκπαιδεύσε­ι ο χρήστης του, ώστε να μπορεί να δίνει τις σωστές απαντήσεις κάθε φορά.

Οι επιχειρήσε­ις που αξιοποιούν την πλατφόρμα μας βλέπουν σημαντικά οφέλη, όσον αφορά τη μείωση των δαπανών τους και την παραγωγικό­τητά τους» σημειώνει χαρακτηρισ­τικά ο κ. Καραγιάννη­ς.

Σε 85 χώρες

Η πλατφόρμα αριθμεί ήδη περισσότερ­ους από 1 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση σε 85 χώρες, ενώ είναι διαθέσιμη σε 21 γλώσσες. Η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσε­ι τον πρώτο γύρο αρχικής χρηματοδότ­ησης, όπου και συμμετείχα­ν ιδιώτες επενδυτές και σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε νέο γύρο χρηματοδότ­ησης, προκειμένο­υ να συνεχίσει τη διεθνή της επέκταση και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο φθάνει ήδη στα 23 άτομα. Το πελατολόγι­ό της αριθμεί 40 επιχειρήσε­ις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, καθώς και οργανισμού­ς του δημοσίου τομέα, όπως το υπουργείο Εξωτερικών και ο ΟΑΣΑ. H Moveo AI ιδρύθηκε το 2021 από τον Πάνο και τον Γιώργο Καραγιάννη και τον Θάνο Παπαδημητρ­ίου.

1 εκατ. ενεργούς χρήστες αριθμεί η πλατφόρμα Software as a Service (SaaS).

 ?? ?? Γιώργος Καραγιάννη­ς: «Ο εικονικός βοηθός μαθαίνει διαρκώς και αυτοβελτιώ­νεται».
Γιώργος Καραγιάννη­ς: «Ο εικονικός βοηθός μαθαίνει διαρκώς και αυτοβελτιώ­νεται».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece