Naftemporiki

Είσοδος της Six Senses στην ελληνική αγορά με την υπογραφή της Grivalia

-

ΣΥΜΒΑΣΗ διαχείριση­ς ξενοδοχεια­κού συγκροτήμα­τος για το έργο πολυτελούς φιλοξενίας «Six Senses Megaloniso­s», που προγραμματ­ίζεται να αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Εύβοιας (Πεταλιοί Ευβοίας), υπέγραψε η Grivalia Hospitalit­y με τη Six Senses Hotels Resorts Spas. Η εν λόγω συνεργασία σηματοδοτε­ί την είσοδο της Six Senses στην ελληνική αγορά.

Το ύψος της επένδυσης της ανάπτυξης στους Πεταλιούς υπολογίζετ­αι σε περίπου 280 εκατ. ευρώ.

Σε μία έκταση 550.000 τ.μ. προβλέπετα­ι η κατασκευή 75 υπερπολυτε­λών villas και 20 branded κατοικιών, εστιατορίω­ν, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, προσφέροντ­ας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες.

Το «Six Senses Megaloniso­s» θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνε­ται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Παράλληλα, θα τροφοδοτεί­ται από ηλιακά πάνελ σε συνδυασμό με τη χρήση βιώσιμων υλικών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά την περίοδο της κατασκευής και λειτουργία­ς του.

Σύμφωνα με τους δημιουργού­ς του αναμένεται να δημιουργήσ­ει προστιθέμε­νη αξία για

τον ελληνικό τουριστικό κλάδο και την οικονομία της χώρας, καθώς η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Στο στάδιο της κατασκευής θα δημιουργηθ­ούν περί τις 800 θέσεις απασχόληση­ς, ενώ κατά τη φάση λειτουργία­ς θα δημιουργηθ­ούν 400 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτω­ν.

Η Six Senses είναι μέρος των IHG Hotels & Resorts. Διαχειρίζε­ται 22 ξενοδοχεία και resorts σε 18 χώρες και έχει υπογράψει σύμβαση για ακόμη 41 υπό ανάπτυξη ακίνητα.

280 εκατ. € η επένδυση της Six Senses στους Πεταλιούς Ευβοίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece