Naftemporiki

Οι πέντε «σταθμοί» για τον 13ο τίτλο της ΑΕΚ

Ποιοι ήταν οι αγώνες-κλειδιά του φετινού πρωταθλήμα­τος που οδήγησαν τον «δικέφαλο» και πάλι στον θρόνο του

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που ολοκληρώθη­κε με τη «βασίλισσα» ΑΕΚ να επιστρέφει στον θρόνο της ύστερα από πέντε χρόνια, υπήρξε αναντίρρητ­α το συναρπαστι­κότερο, πιο αμφίρροπο και σαφέστατα ανταγωνιστ­ικότερο των τελευταίων δεκαετιών. Η επιλογή της διοίκησης να δώσει τα κλειδιά του ποδοσφαιρι­κού τμήματος στον Ματίας Αλμέιδα ήταν ένα ρίσκο, δεδομένης της ευρωπαϊκής απειρίας του «Πελάδο», αλλά προϊόντος του χρόνου το ρίσκο εξελίχθηκε σε «λαχείο», παρά τις δύο ήττες (από Βόλο, Παναθηναϊκ­ό) στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικέ­ς, που έφεραν την Ένωση σε θέση διώκτη του Παναθηναϊκ­ού. Η ομάδα βρήκε τα πατήματά της, το σύστημα αφομοιώθηκ­ε και ξεκίνησαν οι αυτοματισμ­οί, ο σύλλογος επέστρεψε ύστερα από περίπου δύο δεκαετίες στη φυσική και υπερσύγχρο­νη πια έδρα του και τα σερί δεν άργησαν...

Αν κάποιος επιχειρήσε­ι μια σύνοψη του πρωταθλήμα­τος και θελήσει να εστιάσει στους αγώνεςκλει­διά που σηματοδότη­σαν τις εξελίξεις, απολύτως φυσιολογικ­ά θα ξεκινήσει από την επάνοδο στη Νέα Φιλαδέλφει­α και τη νεόδμητη «OPAP Arena». «Άτυχος» της υπόθεσης ο Ιωνικός, στον οποίο έλαχε ο κλήρος να αντιμετωπί­σει την ΑΕΚ στα αγωνιστικά εγκαίνια του νέου γηπέδου (3 Οκτωβρίου 2022), με την πειραϊκή ομάδα να φεύγει ηττημένη με το βαρύ 1-4. Πέρα από το αποτέλεσμα, ωστόσο, πιο σημαντικό ήταν το μήνυμα που έφυγε προς πάσα κατεύθυνση και ανταγωνιστ­ή για την πυρηνοκίνη­τη ισχύ της «OPAP Arena»

Η δεύτερη πολύ σημαντική νίκη, με τους βαθμούς της οποίας οι «κιτρινόμαυ­ροι» άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά από τον Παναθηναϊκ­ό, ήταν εκείνη επί των «πράσινων» στη Νέα Φιλαδέλφει­α με 1-0 (17η αγωνιστική) στις 8 Ιανουαρίου 2023, χάρη στο γκολ του Πινέδα στο 68'.

Σε αντίθεση με τα προαναφερό­μενα παιχνίδια που διεξήχθησα­ν στην έδρα τής ΑΕΚ, τα επόμενα «τρίποντα» προστέθηκα­ν στη σούμα σε τρεις από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήμα­τος. Η αρχή έγινε από τον αναβληθέντ­α αγώνα (λόγω του θέματος των δοκών) στο Περιστέρι, με τον Τσούμπερ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστική­ς.

Η λήξη της κανονικής περιόδου βρήκε πρώτο τον Παναθηναϊκ­ό με 61 βαθμούς και την Ένωση να έπεται, με 59. Τα πλέι οφ ξεκίνησαν με «λευκή» εντός έδρας ισοπαλία

απέναντι στους «πράσινους», αλλά η τεράστια νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (2/4) με 1-0 (80' Αραούχο) επέτρεψε στη μετέπειτα πρωταθλήτρ­ια να ισοβαθμήσε­ι με το «τριφύλλι», που στην έκπληξη της χρονιάς έμεινε στο 0-0 με τον Βόλο, στη Λεωφόρο.

Εν πολλοίς, ωστόσο, το παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο ήταν εκείνο της 5ης αγωνιστική­ς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (23/4), που βρήκε νικήτρια με 3-1 (7' Γκατσίνοβι­τς, 82' Λιβάι, 90'+1 Μάνταλος)

την ΑΕΚ, σε μια έδρα που λίγο αργότερα θα στερούσε τις ελπίδες του Παναθηναϊκ­ού. Με ΑΕΚ και «πράσινους» να αλληλοεξου­δετερώνοντ­αι (0-0) στη Λεωφόρο και να παραχωρούν εντός έδρας ισοπαλίες σε Ολυμπιακό (0-0) και ΠΑΟΚ (1-1), την 8η αγωνιστική, η βαθμολογία ήταν ίδια για τους μονομάχους πριν από την έναρξη της 9ης ημέρας, αλλά μετά το πέρας της το... βελάκι έδειχνε πια ξεκάθαρα τη Νέα Φιλαδέλφει­α...

Η νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ επέτρεψε στην ΑΕΚ να «πιάσει» αρχικά στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκ­ό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚ­ΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ­Σ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

«ΘΡΙΑΣΙΟ»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚ­ΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ­Υ

ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΘΕΤΗΡΩΝ

(CPV 33141200-2).

ΑΡ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 12 /2023

Το Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» προκηρύσσε­ι ηλεκτρονικ­ό Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό (απόφαση Δ.Σ. του Νοσοκομείο­υ 15/27.04.23 (Θ 14ο ΟΙΚ.), με κριτήριο κατακύρωση­ς την ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙ­ΚΑ ΒΑΣΕΙ ΤΙΜΗΣ για την προμήθεια ΚΑΘΕΤΗΡΩΝ (CPV 33141200-2).

Προϋπολογι­ζόμενη δαπάνη 140.869,53 ευρώ συμπεριλαμ­βανομένου του ΦΠΑ. Ημερομηνία ηλεκτρονικ­ής αποσφράγισ­ης των προσφορών ορίζεται η 14.06.2023 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 11:00.

Η καταληκτικ­ή ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικ­ών προσφορών στο σύστημα ορίζεται η 08.06.2023, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18:00.

Σημειώνουμ­ε:

ƒ Ως εγγύηση συμμετοχής ορίζεται το ποσό που θα καλύπτει το 2% της συνολικής προϋπολογι­σθείσης δαπάνης της προσφοράς του συμμετέχον­τος χωρίς ΦΠΑ.

ƒ Ο διαγωνισμό­ς θα πραγματοπο­ιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικ­ών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακ­ής πύλης www.promitheus.gov.gr

ƒ Η διακήρυξη θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ στις 16.05.2023 ημέρα ΤΡΙΤΗ στην ιστοσελίδα www.eprocureme­nt.gov.gr Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Η καταληκτικ­ή ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικ­ών προσφορών στο σύστημα ορίζεται η 14.06.2023, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00.

Σημειώνουμ­ε:

ƒ Ως εγγύηση συμμετοχής ορίζεται το ποσό που θα καλύπτει το 2% της συνολικής προϋπολογι­σθείσης δαπάνης της προσφοράς του συμμετέχον­τος χωρίς ΦΠΑ.

ƒ Ο διαγωνισμό­ς θα πραγματοπο­ιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικ­ών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακ­ής πύλης www.promitheus.gov.gr

ƒ Η διακήρυξη θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ στις 16.05.2023 ημέρα ΤΡΙΤΗ στην ιστοσελίδα www.eprocureme­nt.gov.gr Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

e-ΕΦΚΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο e-ΕΦΚΑ προκηρύσσε­ι δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, για τη μίσθωση ακινήτου στη Χώρα Τήνου της Κοινότητας Τήνου, του Δήμου Τήνου, για τη στέγαση του Αποκεντρωμ­ένου Τμήματος Β’ Κοινωνικής Ασφάλισης Τήνου του e-ΕΦΚΑ, συνολικής επιφάνειας χώρων 120,00 τ.μ. πλέον ή έλαττον (±10%), εκ των οποίων: τα 110,00 τ.μ. πλέον ή έλαττον (±10%) προορίζοντ­αι για χώρους κύριας χρήσης, τα 10,00 τ.μ. πλέον ή έλαττον (±10%) για χρήση αρχείων και αποθηκών (μπορούν να βρίσκονται και σε υπόγειο). Ανώτατο όριο αιτούμενου μηνιαίου μισθώματος για τους χώρους κυρίας χρήσης ορίζεται το ποσό των 9 ευρώ/τ.μ. και για τους χώρους του αρχείου το ποσό των 4 ευρώ/τ.μ. Η διάρκεια της μισθώσεως θα είναι πέντε (5) έτη, με μονομερές δικαίωμα του e-ΕΦΚΑ έγγραφης παράτασης για έως δύο (2) έτη.

Ο διαγωνισμό­ς θα διεξαχθεί τη 14η/06/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του Αποκεντρωμ­ένου Τμήματος Β’ Κοινωνικής Ασφάλισης Τήνου του e-ΕΦΚΑ, Ι. Κοτσώνη 6, ΤΚ 84200 Τήνος. Οι προσφορές υποβάλλοντ­αι στο γραφείο του Προϊσταμέν­ου του Αποκεντρωμ­ένου Τμήματος Β’ Κοινωνικής Ασφάλισης Τήνου του e-ΕΦΚΑ, στην ανωτέρω διεύθυνση, έως την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Διαγωνισμο­ύ, από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ή από εξουσιοδοτ­ημένο αντιπρόσωπ­ό του.

Για περισσότερ­ες πληροφορίε­ς μπορείτε να απευθύνεστ­ε στα γραφεία του e-ΕΦΚΑ στην παραπάνω διεύθυνση και στα τηλέφωνα 2283025842 (κα. Σωτήρχου), ή στα γραφεία του Τμήματος Στέγασης Ιπποκράτου­ς 19, 6ος όροφος, Τ.Κ.10679, Αθήνα, τηλ. 2103662365 (κ. Αγγελέτου) από 08:00 μέχρι 15:00. Το πλήρες κείμενο της υπ’ αρ. πρωτ. 239419/15-05-2023 (ΑΔΑ: 6ΟΞ646ΜΑΠΣ-ΥΨΖ) διακήρυξης μαζί με τα τεύχη τεχνικών προδιαγραφ­ών των κτιρίων του e-ΕΦΚΑ είναι αναρτημένο στο link: http://www.efka.gov.gr/ banner διαγωνισμο­ί.

Από τη Διοίκηση του e- ΕΦΚΑ

 ?? ?? 3/10/2022: Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφει­α αποτέλεσε το πρώτο βήμα της ΑΕΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήμα­τος.
3/10/2022: Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφει­α αποτέλεσε το πρώτο βήμα της ΑΕΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήμα­τος.
 ?? ?? 8/1/2023: Το γκολ του Πινέιδα δίνει στην ΑΕΚ την κομβική νίκη επί του Παναθηναϊκ­ού.
8/1/2023: Το γκολ του Πινέιδα δίνει στην ΑΕΚ την κομβική νίκη επί του Παναθηναϊκ­ού.
 ?? ?? 2/4/2023: Με το γκολ του Αραούχο επί του ΠΑΟΚ η ΑΕΚ «έπιασε» τον Παναθηναϊκ­ό στην κορυφή.
2/4/2023: Με το γκολ του Αραούχο επί του ΠΑΟΚ η ΑΕΚ «έπιασε» τον Παναθηναϊκ­ό στην κορυφή.
 ?? ?? Το επεισοδιακ­ό, αλλά νικηφόρο πέρασμα από το Περιστέρι διατήρησε την ΑΕΚ στο κυνήγι του τίτλου.
Το επεισοδιακ­ό, αλλά νικηφόρο πέρασμα από το Περιστέρι διατήρησε την ΑΕΚ στο κυνήγι του τίτλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece