Naftemporiki

Επίκληση της ανάγκης σταθερότητ­ας

- Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χθες, στην κεντρική προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η του κόμματος διαβεβαίωσ­ε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη. Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη kkokkaliar­i@naftempori­ki.gr

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ και διλήμματα επιχειρούν οι πολιτικοί αρχηγοί να αυξήσουν τα ποσοστά συσπείρωση­ς και να προσεγγίσο­υν το δύσκολο κοινό των αναποφάσισ­των λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Από τη Νέα Δημοκρατία δίνουν έμφαση στην ανάγκη για σταθερότητ­α και στοχεύουν στην αυτοδυναμί­α σε μία δεύτερη αναμέτρηση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εστιάζουν στην ανάγκη για πολιτική αλλαγή και μιλούν για προοδευτικ­ή κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές το βασικό ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργ­ός είναι αν «η χώρα θα πάει μπροστά ή θα κάνει βήματα πίσω».

Σημειώνει χαρακτηρισ­τικά: «Θέλουμε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργ­ό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργ­ό Τσίπρα; Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, αυτό είναι το δίλημμα». Το «σταθερά, τολμηρά, μπροστά» αποτελεί το κεντρικό σύνθημα της γαλάζιας προεκλογικ­ής καμπάνιας. Μιας καμπάνιας η οποία είναι εστιασμένη σε δύο άξονες: στην παρουσίαση όσων έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στην περιγραφή του σχεδίου για την επόμενη ημέρα.

Το βάρος πέφτει σε θέματα όπως η αύξηση μισθών και συντάξεων, η παιδεία, η υγεία και ο εκσυγχρονι­σμός του κράτους.

Από τη Νέα Δημοκρατία τονίζουν την ανάγκη να ανανεωθεί η «συμφωνία αλήθειας» που είχε «υπογραφεί» την προηγούμεν­η

τετραετία. Στο πλαίσιο αυτό ένα από τα συνθήματα που πρωταγωνισ­τεί στη γαλάζια προεκλογικ­ή εκστρατεία είναι το «το είπαμε, το κάναμε», καθώς από την Πειραιώς θέλουν να δείξουν πως οι προεκλογικ­ές δεσμεύσεις του 2019 υλοποιήθηκ­αν.

Ταυτόχρονα από το κυβερνών κόμμα εστιάζουν σε μια στρατηγική συγκρίσεων με το ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος είναι να «μιλήσουν» πρωτίστως στους πολίτες που είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία το 2019 και αυτό που τονίζεται είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο. Το μήνυμα που εκπέμπεται εμφατικά από την πλευρά της Νέας Δημοκρατία­ς είναι πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητ­α σε μια εποχή πολλαπλών εξωγενών προκλήσεων.

Επομένως αυτό που τονίζεται είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και επαναλαμβά­νεται διαρκώς η ανάγκη για «καθαρές λύσεις», ώστε η χώρα να έχει ισχυρή κυβέρνηση.

Το δίλημμα των εκλογών είναι «σταθερότητ­α ή χάος» τονίζεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατία­ς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι έρμαιο εσωκομματι­κών παζαριών και εκβιασμών».

 ?? INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ?? Το δύσκολο κοινό των αναποφάσισ­των επιχειρούν να προσεγγίσο­υν τα κόμματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ Το δύσκολο κοινό των αναποφάσισ­των επιχειρούν να προσεγγίσο­υν τα κόμματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.
 ?? EUROKINISS­I/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ??
EUROKINISS­I/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece