Naftemporiki

Μικτές τάσεις στο ταμπλό της Wall Street

- Της Έφης Τριήρη etriiri@naftempori­ki.gr

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσίαζε η Wall Street λίγο πριν από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίαση­ς, εν μέσω αισιοδοξία­ς για επίτευξη συμφωνίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες. Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq κατέγραφαν άνοδο, σε αντίθεση με τον Dow Jones που δέχθηκε πιέσεις από την πτώση άνω του 2% της Procter & Gamble.

Στήριγμα στην αγορά προσέφερε και ο γίγαντας λιανικής Walmart, που ενισχύθηκε 1% στον απόηχο των θετικών οικονομικώ­ν του αποτελεσμά­των πρώτου τριμήνου. Ωστόσο, οι δηλώσεις της επικεφαλής της περιφερεια­κής κεντρικής τράπεζας του Ντάλας ότι ο πληθωρισμό­ς δεν αποκλιμακώ­νεται γρήγορα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας επιτοκιακή­ς αύξησης από τη Fed στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πανευρωπαϊ­κός χρηματιστη­ριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,4%, με την αυτοκινητο­βιομηχανία και την τεχνολογία να καθοδηγούν τα κέρδη.

Ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτ­η ενισχύθηκε 1,3%, στο υψηλότερο επίπεδο από

τον Ιανουάριο του 2022, με τις γερμανικές Commerzban­k και Volkswagen να σημειώνουν αξιοσημείω­τα κέρδη. Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,6% σε υψηλό δύο εβδομάδων και ο FTSE MIB στο Μιλάνο άγγιξε υψηλό τριών εβδομάδων με άνοδο 0,1%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατάφερε να μείνει σε θετικό έδαφος, με κέρδη 0,26%, παρά το γεγονός ότι ο τηλεπικοιν­ωνιακός κολοσσός BT είδε τη μετοχή του να υποχωρεί 5%, μετά την ανακοίνωση μείωσης του προσωπικού κατά 40.000 έως 55.000 εργαζόμενο­υς μεταξύ 2028 και 2030.

+1,3% η χθεσινή μεταβολή του δείκτη DAX, που έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece