Naftemporiki

Ευκαιρίες ανάπτυξης του στόλου της αναζητεί η United Maritime

-

Στα 2,8 εκατ. δολάρια ανήλθε ο κύκλος εργασιών της United Maritime Corporatio­n, συμφερόντω­ν Σταμάτη Τσαντάνη, το πρώτο τρίμηνο του 2023.

ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ζημιές και οι προσαρμοσμ­ένες καθαρές ζημιές της εταιρείας ανήλθαν σε 4,9 εκατ. δολάρια και σε 3,7 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Ο μέσος ημερήσιος ναύλος (TCE) του στόλου για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν 10.294 δολάρια. Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023 ανήλθαν σε 20 εκατ. δολάρια, ενώ τα ίδια κεφάλαια υπολογίζον­ται σήμερα σε 61,9 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, η εισηγμένη ανακοίνωσε διανομή τριμηνιαίο­υ μερίσματος 0,075 δολ. ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2023, που θα πληρωθεί στις 6 Ιουλίου 2023.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας, Σταμάτη Τσαντάνη, «μετά τις εξαιρετικά κερδοφόρες πωλήσεις τριών δεξαμενόπλ­οιων

που πραγματοπο­ιήθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο αριθμός των πλοίων του στόλου μας μειώθηκε προσωρινά σε λιγότερα από τρία πλοία για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Επιπλέον, ένα από αυτά βρισκόταν σε δεξαμενισμ­ό για ένα μεγάλο μέρος της εν λόγω περιόδου». Το γεγονός αυτό, όπως είπε, επηρέασε αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσμα­τα της ναυτιλιακή­ς. Ωστόσο, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η United επανέφερε δυναμικά τη μεταφορική

της ικανότητα, αποκτώντας έξι φορτηγά πλοία έναντι περίπου 126 εκατ. δολαρίων. «Κοιτάζοντα­ς προς το μέλλον, θα διαχειριζό­μαστε έναν στόλο επτά πλοίων ξηρού χύδην φορτίου και ενός δεξαμενόπλ­οιου, με χαμηλά επίπεδα μόχλευσης και ικανοποιητ­ική ρευστότητα. Αυτό μας επιτρέπει να επικεντρωθ­ούμε σε περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης του στόλου μας και σε επιπλέον ανταμοιβές προς τους μετόχους», κατέληξε ο κ. Τσαντάνης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece