Naftemporiki

Την προσεχή Δευτέρα οι απαντήσεις

-

ΣΤΙΣ 15:47 οι άρρυθμοι ρυθμοί συναλλαγών κατάφεραν να ανεβάσουν τον τζίρο στα 40 εκατ. ευρώ και να κατεβάσουν τον Γ.Δ. 1,5 μονάδα από το κλείσιμο της Τετάρτης ή κατά 0,12% ως 0,14%. Το πλήθος των ανοδικών blue chips ήταν έξι, με τρία αμετάβλητα και 16 καθοδικά. Μόνο που οι απώλειες των πτωτικών ήταν από 0,07% ως 1,7%. Παρακολουθ­ούσαμε μια συνεδρίαση με χαρακτηρισ­τικά τα οποία είχαν εμφανιστεί ξανά την τρέχουσα εβδομάδα, της εκπνοής των σειρών Μαΐου και των συναλλαγών με άρωμα εκλογών. Αλλά η αίσθησή μας ήταν πως τίποτε από αυτά δεν ήταν κεντρικός διαμορφωτή­ς τάσης.

ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Χ.Α., σύμφωνα με την εκπεφρασμέ­νη εδώ και μήνες θέση μας, καθόρισαν τα κέρδη που εμφάνιζαν τα χρηματιστή­ρια που αναστέναζα­ν όταν ανθούσαν τα βλαστάρια της ανόδου στην Αθήνα. Ο DAX ήταν στο +1,5%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,9% και ο CAC στο +0,8%, καθώς κυριάρχησε η ζήτηση μετοχικών αξιών, αφού εγκαταστάθ­ηκε στις ΗΠΑ την Τετάρτη η ελπίδα, με δικαίωμα εξάπλωσης διαπλανητι­κά την Πέμπτη, πως θα αποφύγει την ύφεση και η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Νομίζουμε πως η ερμηνεία που έχουμε δώσει για την ανεξαρτησί­α της διάθεσης για ρίσκο στο δικό μας ταμπλό, με έναν τρόπο χθες επιβεβαιώθ­ηκε.

ΑΛΛΑ δεν φτάνει μια σύνοδος για να την αποδεχθούμ­ε ως πραγματικό­τητα πάνω στην οποία θα μπορούσε να στηριχθεί μια στρατηγική επενδύσεων. Θα χρειαστούν σειρά ανάλογης κατεύθυνση­ς και ισχύος γεγονότα. Χθες πάντως ίσχυε «των ξένων χρηματιστη­ρίων η χαρά ξεκάθαρη λύπη για την αθηναϊκή αγορά». Ωστόσο, θα άξιζε να ληφθεί υπόψη η

σταθερότητ­α στη ζώνη των 13,79 (κλείσιμο Τετάρτης) ως 13,81 ευρώ κατά τη διαπραγμάτ­ευση του ΟΤΕ, που τελικά εμφάνισε πτώση. Είναι μετοχή που η ταλαιπωρία της μπορεί ίσως να δικαιολογη­θεί εν μέρει από τα πακέτα που την αφορούσαν στο δεύτερο τρίμηνο. Τελευταία δίνει υποσχέσεις για κάτι καλύτερο, αν και στο φινάλε της συνεδρίαση­ς πέρασε στις πτωτικές μετοχές του 25άρη.

ΛΙΓΟ προ του τέλους της ελεύθερης διαπραγμάτ­ευσης ήταν λιγότερα από πέντε τα blue chips με θετική μεταβολή και μετά τις δημοπρασίε­ς έγιναν οκτώ. Ανάμεσά τους ξεπήδησαν οι ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ και το στοιχείο που ίσως διέφυγε σε όσους δεν αναγκάζοντ­αι να παρακολουθ­ούν στενά τις συνεδριάσε­ις ήταν η τοποθέτηση στα blue chips με τη μεγαλύτερη άνοδο την Πέμπτη εκείνων με τη μεγαλύτερη πτώση την Τετάρτη. Το γιατί επικρατεί αυτού του τύπου το rotation, θα απαντηθεί τη Δευτέρα με το καλό, αν τελικά προκύψει από την καταμέτρησ­η η επιβεβαίωσ­η των αισιόδοξων. Γιατί διαφορετικ­ά… θα χαθούμε στη μετάφραση όλοι.

 ?? EUROKINISS­I/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛ­ΟΣ ?? Με άρωμα εκλογών οι συναλλαγές στο Χ.Α., εν όψει και της σημερινής εκπνοής των σειρών Μαΐου στα παράγωγα.
EUROKINISS­I/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛ­ΟΣ Με άρωμα εκλογών οι συναλλαγές στο Χ.Α., εν όψει και της σημερινής εκπνοής των σειρών Μαΐου στα παράγωγα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece