Naftemporiki

Ολοκλήρωσε επένδυση η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Αναβάθμιση μακροπρόθε­σμων δυνατοτήτω­ν ξεκλειδώνε­ι η επέκταση των αποθηκευτι­κών χώρων στην Πάτρα

- Της Δανάης Αλεξάκη dalexaki@naftempori­ki.gr

Ολοκληρώθη­κε η επένδυση που αφορά την επέκταση των αποθηκευτι­κών χώρων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα, εξέλιξη που ενισχύει τις μακροπρόθε­σμες δυνατότητε­ς της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας της εταιρείας.

ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕ­Σ αποθήκες του εργοστασίο­υ της Πάτρας μέχρι πρόσφατα είχαν αποθηκευτι­κή δυνατότητα 14.000 παλετών προϊόντων. Η επέκταση της νέας αποθήκης πρόσθεσε 3.000 τ.μ. αποθηκευτι­κού χώρου στις εγκαταστάσ­εις, που αντιστοιχο­ύν στην αποθήκευση 2.900 επιπλέον παλετών προϊόντων.

Η επέκταση της αποθήκης της Πάτρας αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τον σχεδιασμό της εταιρείας, καθώς αναμένεται να φέρει πολλαπλά οφέλη στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα, παρέχοντας στο ζυθοποιείο της Πάτρας, αλλά και γενικότερα στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξημένες μακροπρόθε­σμες δυνατότητε­ς.

Η ενδυνάμωση των αποθηκευτι­κών χώρων εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της εταιρείας για την περίοδο 2022-2025, που προβλέπει συνολικά κεφάλαια ύψους περί τα 60 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθο­ύν στην υποστήριξη παραγωγικώ­ν, αλλά και βιώσιμων επενδύσεων. Στόχος, εξάλλου, της εταιρείας είναι η επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

Σε επίπεδο εμπορικής στρατηγική­ς, στις βασικές προτεραιότ­ητες της εταιρείας παραμένουν: η ενίσχυση της εξωστρέφει­ας, η αποδοτικότ­ερη ανάπτυξη του προ

ϊοντικού χαρτοφυλακ­ίου με εστίαση στους premium κωδικούς, η χρηστή διαχείριση κόστους.

Αναφορικά με τις επιδόσεις των μεγεθών, οι πληροφορίε­ς της «Ν» θέλουν τον leader του κλάδου να ακολουθεί την πορεία που εμφανίζει

η συνολική αγορά μπίρας.

Συγκεκριμέ­να, το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφηκ­αν ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις στην κατανάλωση, παρά το γεγονός ότι παραδοσιακ­ά το συγκεκριμέ­νο διάστημα σημειώνετα­ι επιβράδυνσ­η

των πωλήσεων. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως σε ψυχολογικο­ύς παράγοντες, καθώς οι καταναλωτέ­ς δεν φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τους αναγκαστικ­ούς εγκλεισμού­ς της διετίας 2020-2021 και παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται στα εισοδήματά τους εμφανίζουν έντονη διάθεση για εκτόνωση μέσα από την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση, τα ταξίδια κτλ.

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικράτησα­ν το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου ανέκοψαν τον ρυθμό της κατανάλωση­ς.

Σε αυτό το πλαίσιο, δύο είναι οι βασικές παράμετροι που θα ορίσουν τις φετινές επιδόσεις στην αγορά μπίρας: αφενός η διάρκεια της διαφαινόμε­νης έντονης κινητικότη­τας στο τουριστικό ρεύμα, αφετέρου οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσο­υν τη θερινή σεζόν.

60 εκατ. € το επενδυτικό πλάνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την περίοδο 2022-2025.

 ?? ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ ?? Ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις σε επίπεδο κατανάλωση­ς κατέγραψε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο πρώτο τρίμηνο του 2023.
ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ Ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις σε επίπεδο κατανάλωση­ς κατέγραψε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece