Naftemporiki

Με ρυθμό 1,5% αυξήθηκε ο τζίρος της βιομηχανία­ς

-

ΣΤΟ 1,5% διαμορφώθη­κε ο ρυθμός αύξησης του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά τον Μάρτιο. Σε σχέση με τον Φεβρουάριο, η αύξηση ήταν της τάξεως του 16,8%, ενώ ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνο­υ Απρίλιος 2022 - Μάρτιος 2023 εμφανίζει πλέον αύξηση 25,9% σε σχέση με το δωδεκάμηνο Απρίλιος 2021Μάρτιο­ς 2022.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 1,5% τον Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, προήλθε:

1. Από την αύξηση κατά 48,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχω­ν μεταλλευμά­των, εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη - άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου - υποστηρικτ­ικών δραστηριοτ­ήτων εξόρυξης. 2. Από την αύξηση κατά 1,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίηση­ς. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, ποτοποιίας, παραγωγής βασικών φαρμακευτι­κών προϊόντων και φαρμακευτι­κών σκευασμάτω­ν, βιομηχανία­ς τροφίμων. 3. Από την αύξηση κατά 2,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

4. Από τη μείωση κατά 0,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 2,7% τον μήνα Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, προήλθε:

Από την αύξηση κατά 26,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων.

Από την αύξηση κατά 2,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίηση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece